8 Eylül: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Bir çırpıda okuyarak 8 Eylül’de Türkiye ve dünyada yaşanan en önemli gelişmeleri 10 haber ile öğrenebilirsiniz.

8 Eylül’de Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde Cumhurbaşkanı’nın önemli açıklamalarından, sezonun flaş transferlerine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

“Arakan’lılar için çadır kampları kurmayı planlıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda Kazakistan'a hareketi öncesinde, gündeme ilişkin olarak çok önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan TİKA’nın 1000 tonluk yardımı dağıttığını söyleyerek “10 bin tonluk yardımı planlıyoruz. Eğer Bangladeş yönetimi bize bir bölgeyi tahsis edebilirse orada çadır kamplar için deneyimimizi oraya aynen taşımak, daha yaşanabilir çadır kampları kurmayı planlıyoruz." dedi.
“Arakan’lılar için çadır kampları kurmayı planlıyoruz” Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda Kazakistan'a hareketi öncesinde, gündeme ilişkin olarak çok önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan TİKA’nın 1000 tonluk yardımı dağıttığını söyleyerek “10 bin tonluk yardımı planlıyoruz. Eğer Bangladeş yönetimi bize bir bölgeyi tahsis edebilirse orada çadır kamplar için deneyimimizi oraya aynen taşımak, daha yaşanabilir çadır kampları kurmayı planlıyoruz." dedi.
Kanseri tespit etmek yalnızca 10 saniye sürecek
ABD'deki Teksas Üniversitesinde yapılan ve Science Translational Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, kanser hücrelerinin hızlı büyüme ve yayılma dürtüsünden yararlanarak kanser tespitleri yüzde 96 oranında doğru olan bir cihaz geliştirdi. 
  
Cihaz, kimyasal yapıları sağlıklı hücrelerden oldukça farklı olan kanser hücreleri belirlemek için kanserli olduğundan şüphelenilen kısma değdirildi ve oraya küçücük bir su damlası bıraktı. Canlı hücrelerde bulunan kimyasal maddelerin nüfuz ettiği damlacık, kalem tarafından analiz için tekrar emildi. Kalem büyüklüğündeki cihazın yaptığı tüm işlemler, 10 saniye içerisinde gerçekleşti.
Kanseri tespit etmek yalnızca 10 saniye sürecek ABD'deki Teksas Üniversitesinde yapılan ve Science Translational Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, kanser hücrelerinin hızlı büyüme ve yayılma dürtüsünden yararlanarak kanser tespitleri yüzde 96 oranında doğru olan bir cihaz geliştirdi. Cihaz, kimyasal yapıları sağlıklı hücrelerden oldukça farklı olan kanser hücreleri belirlemek için kanserli olduğundan şüphelenilen kısma değdirildi ve oraya küçücük bir su damlası bıraktı. Canlı hücrelerde bulunan kimyasal maddelerin nüfuz ettiği damlacık, kalem tarafından analiz için tekrar emildi. Kalem büyüklüğündeki cihazın yaptığı tüm işlemler, 10 saniye içerisinde gerçekleşti.
Trabzonspor, Sosa'yı resmen açıkladı!
Trabzonspor Kulübü, Milan takımında forma giyen Jose Ernesto Sosa'nın transferi konusunda görüşmelere başlandığını açıkladı.Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği, Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, "Milan Kulübünün profesyonel futbolcusu Jose Ernesto Sosa'nın kulübümüze transferi konusunda İtalyan kulübü ve futbolcu ile görüşmelere başlanmıştır." ifadelerine yer verildi. İstanbul'a gelen oyuncu, son detayların görüşülmesinin ardından sağlık kontrolünden geçecek ve Trabzon'a geçerek resmi sözleşmeye imza atacak.
Trabzonspor, Sosa'yı resmen açıkladı! Trabzonspor Kulübü, Milan takımında forma giyen Jose Ernesto Sosa'nın transferi konusunda görüşmelere başlandığını açıkladı.Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği, Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, "Milan Kulübünün profesyonel futbolcusu Jose Ernesto Sosa'nın kulübümüze transferi konusunda İtalyan kulübü ve futbolcu ile görüşmelere başlanmıştır." ifadelerine yer verildi. İstanbul'a gelen oyuncu, son detayların görüşülmesinin ardından sağlık kontrolünden geçecek ve Trabzon'a geçerek resmi sözleşmeye imza atacak.
Alman basını bu Türk'ü konuşuyor! Türkiye düşmanlarını rezil etti
Alman devlet televizyonu olan ARD'de yayınlanan bir tartışma programına konuk olan Tuğrul Selmanoğlu program içerisinde yer alan 5 Alman katılımcının karşıt söylemlerine verdiği cevaplar ile gündeme oturdu.Türkiye'yi "insan hakları" üzerinden eleştiren konuşmacılara yanıt veren Selmanoğlu, "Sözde insan hakları bahanesiyle bize nasıl bir yaptırım uygulayacaklarını tartışıyorlar. İşte ilişkileri çığırından çıkaran mesele aynen bu tavrınız. Aslında Erdoğan'a saldıranlar gerçekte İslam'a saldırmaya çalışıyorlar. Erdoğan'ın şahsında İslamcılık görüyorsunuz ve Erdoğan'a saldırarak İslama saldırdığınızı düşünüyorsunuz. Bunu oy kaygısı ile yapıyorsunuz. Hollanda örneğinde görüldüğü gibi... Kısa vadede bu size bir iki puan kazandırabilir. Ama asıl islam düşmanlığı ile oy avcılığı yapanlar ırkçı partilerdir, ve uzun vadede aslında bu tavrınızın onlara yaradığını göreceksiniz. Asıl onların değirmenine su taşıyorsunuz. Bir gün yaptığınız hatayı anlayacaksınız." diye konuştu.
Alman basını bu Türk'ü konuşuyor! Türkiye düşmanlarını rezil etti Alman devlet televizyonu olan ARD'de yayınlanan bir tartışma programına konuk olan Tuğrul Selmanoğlu program içerisinde yer alan 5 Alman katılımcının karşıt söylemlerine verdiği cevaplar ile gündeme oturdu.Türkiye'yi "insan hakları" üzerinden eleştiren konuşmacılara yanıt veren Selmanoğlu, "Sözde insan hakları bahanesiyle bize nasıl bir yaptırım uygulayacaklarını tartışıyorlar. İşte ilişkileri çığırından çıkaran mesele aynen bu tavrınız. Aslında Erdoğan'a saldıranlar gerçekte İslam'a saldırmaya çalışıyorlar. Erdoğan'ın şahsında İslamcılık görüyorsunuz ve Erdoğan'a saldırarak İslama saldırdığınızı düşünüyorsunuz. Bunu oy kaygısı ile yapıyorsunuz. Hollanda örneğinde görüldüğü gibi... Kısa vadede bu size bir iki puan kazandırabilir. Ama asıl islam düşmanlığı ile oy avcılığı yapanlar ırkçı partilerdir, ve uzun vadede aslında bu tavrınızın onlara yaradığını göreceksiniz. Asıl onların değirmenine su taşıyorsunuz. Bir gün yaptığınız hatayı anlayacaksınız." diye konuştu.
Smart Future Expo: Akıllı şehirler, akıllı teknolojiler ve daha fazlası!
6-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Smart Future Expo fuarı kapsamında akıllı şehirler, akıllı teknolojiler, yapay zeka ve diğer birçok farklı konuda seminerler düzenlendi ve ilgi çekici projeler yarıştı. 

  
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve TOKİ Başkanı M.Ergün Turan'ın da katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle birlikte başlayan organizasyon, iki gün boyunca önemli projelerin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Akıllı şehirlerde akıllı yaşam, dijital ekosisteme entegrasyon, akıllı enerji ağları, verinin bilgiye dönüşümü, yapay zeka, akıllı binalar ve iletişim altyapıları gibi birçok farklı konuda seminerin de düzenlendiği Smart Future Expo'da, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bolu ve IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Kurşun gibi birçok farklı önemli isim konuşmacı olarak yer aldı.
Smart Future Expo: Akıllı şehirler, akıllı teknolojiler ve daha fazlası! 6-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Smart Future Expo fuarı kapsamında akıllı şehirler, akıllı teknolojiler, yapay zeka ve diğer birçok farklı konuda seminerler düzenlendi ve ilgi çekici projeler yarıştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve TOKİ Başkanı M.Ergün Turan'ın da katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle birlikte başlayan organizasyon, iki gün boyunca önemli projelerin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Akıllı şehirlerde akıllı yaşam, dijital ekosisteme entegrasyon, akıllı enerji ağları, verinin bilgiye dönüşümü, yapay zeka, akıllı binalar ve iletişim altyapıları gibi birçok farklı konuda seminerin de düzenlendiği Smart Future Expo'da, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bolu ve IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Kurşun gibi birçok farklı önemli isim konuşmacı olarak yer aldı.
Fenerbahçe, Vincent Janssen transferini resmen açıkladı!
Fenerbahçe, Tottenham Hotspur ve Hollanda Milli Takımı’nın forvet oyuncusu Vincent Janssen’in kiralanması konusunda anlaşmaya varıldığını resmen açıkladı. 
  
Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur'da forma giyen Hollandalı futbolcu Vincent Janssen'i kiraladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 23 yaşındaki forvet oyuncusunun transferi için kendisi ve kulübü ile anlaşmaya varıldığı bildirildi.
Fenerbahçe, Vincent Janssen transferini resmen açıkladı! Fenerbahçe, Tottenham Hotspur ve Hollanda Milli Takımı’nın forvet oyuncusu Vincent Janssen’in kiralanması konusunda anlaşmaya varıldığını resmen açıkladı. Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur'da forma giyen Hollandalı futbolcu Vincent Janssen'i kiraladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 23 yaşındaki forvet oyuncusunun transferi için kendisi ve kulübü ile anlaşmaya varıldığı bildirildi.
Yunan gemisinin acil yardım çağrısına Türk gemisi yetişti
Hint Okyanusu’nda keşif görevinde bulunan TCG Giresun gemisi, Yunanistan bandıralı gemiden parmağı kopan bir gemici için acil yardım çağrısı aldı. Yunanistan bandıralı geminin çağrısına Türkiye gemisi yetişti. 
  
Hint Okyanusu’nda keşif görevinde bulunan TCG Giresun gemisi, Yunanistan bandıralı gemiden parmağı kopan bir gemici için acil yardım çağrısı aldı. Gemiden alınan ve ilk müdahalesi TCG Giresun doktoru tarafından yapılan yaralı gemici, Umman’a getirildi.
Yunan gemisinin acil yardım çağrısına Türk gemisi yetişti Hint Okyanusu’nda keşif görevinde bulunan TCG Giresun gemisi, Yunanistan bandıralı gemiden parmağı kopan bir gemici için acil yardım çağrısı aldı. Yunanistan bandıralı geminin çağrısına Türkiye gemisi yetişti. Hint Okyanusu’nda keşif görevinde bulunan TCG Giresun gemisi, Yunanistan bandıralı gemiden parmağı kopan bir gemici için acil yardım çağrısı aldı. Gemiden alınan ve ilk müdahalesi TCG Giresun doktoru tarafından yapılan yaralı gemici, Umman’a getirildi.
Yusuf Erdoğan Bursaspor'da
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor transferin son gününde Yusuf Erdoğan'la anlaşmaya vardı. Teknik direktör Paul Le Guen'in raporu doğrultusunda transfere hız veren yeşil-beyazlı ekip, yapılan görüşmelerde oyuncuyla anlaşma sağlarken, transferi de resmen açıkladı.
Yusuf Erdoğan Bursaspor'da Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor transferin son gününde Yusuf Erdoğan'la anlaşmaya vardı. Teknik direktör Paul Le Guen'in raporu doğrultusunda transfere hız veren yeşil-beyazlı ekip, yapılan görüşmelerde oyuncuyla anlaşma sağlarken, transferi de resmen açıkladı.
4 terörist etkisiz hale getirildi
Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edilen teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 4 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.
4 terörist etkisiz hale getirildi Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edilen teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 4 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.
Dünyanın en uzun zipline hattı kuruluyor
Birleşik Arap Emirlikleri'nin en yüksek dağı olan Jebel Jais'de, dünyanın en uzun zipline hattı kuruluyor. Ras Al Khaimah Turizm Geliştirme Otoritesi (RAKTDA) Genel Sekreteri Haitham Mattar CNN Travel'e, "Hedef, dünyadaki en uzun zipline hattını kurmak." dedi.
Dünyanın en uzun zipline hattı kuruluyor Birleşik Arap Emirlikleri'nin en yüksek dağı olan Jebel Jais'de, dünyanın en uzun zipline hattı kuruluyor. Ras Al Khaimah Turizm Geliştirme Otoritesi (RAKTDA) Genel Sekreteri Haitham Mattar CNN Travel'e, "Hedef, dünyadaki en uzun zipline hattını kurmak." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >