Ahşap atıklara 'sanatsal dokunuş'

Ahşap atıkların obje dönüşmesinden kaynaklı ekonomiye de katkısı oluyor.
Ahşap atıkların obje dönüşmesinden kaynaklı ekonomiye de katkısı oluyor.

Kastamonu'da yaklaşık 5 yıl önce hobi olarak başladığı ahşap işleme sanatında zamanla kendini geliştiren Şükrü Aydemir isimli vatandaş, doğadan, ağaç işleme atölyeleri ve farklı iş yerlerinden topladığı atıkları, sanatıyla dekoratif ürünlere dönüştürüyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde ahşap el sanatları işiyle uğraşan Şükrü Aydemir, doğadan, ağaç işleme atölyeleri ve diğer iş yerlerinden topladığı atıkları, dekoratif ürünler haline getirip piyasaya sunuyor.

Hobi olarak başladı

Farklı iş gruplarında çalışarak geçimini sağlayan 41 yaşındaki Şükrü Aydemir, 5 yıl önce hobi olarak başladığı ahşap işleme işinde zamanla kendini geliştirdi.

Aydemir, ahşap atıklardan yaptığı saati gösteriyor.
Aydemir, ahşap atıklardan yaptığı saati gösteriyor.

Atıklar ekonomiye katkı sağlıyor

Halk eğitim merkezince düzenlenen el sanatları kurslarına katılan Aydemir, kurduğu atölyede ahşap atıkları, abajur, saat ve çeşitli süs eşyalarına dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor.

  • Aydemir, eserlerinin ham maddesini ise genellikle doğadan ve ağaç işleme atölyelerindeki atıklardan elde ediyor.

Aydemir, her türlü ahşap atığını kullanıyor.
Aydemir, her türlü ahşap atığını kullanıyor.

Yurtdışına da ürün satıyor

Sosyal medya aracılığıyla da yaptığı eserleri satan Aydemir, Türkiye'nin farklı bölgelerinin yanı sıra Almanya, Amerika, Macaristan, Nijerya ve Hollanda'ya ürün satmayı başardı.

Kastamanu'da yaşayan Aydemir'in burada bir atölyesi bulunuyor.
Kastamanu'da yaşayan Aydemir'in burada bir atölyesi bulunuyor.

"Ahşap parçaları geri dönüşümle hayat bulabilir"

Aydemir, yaptığı açıklamada, Kastamonu'nun yüz ölçümünün yüzde 70'e yakınının orman olmasının ciddi potansiyel oluşturduğunu söyledi.

Manavdan aldığı meyve ve sebze kasalarının, dalgaların karaya attığı ağaç parçalarının bile kendisi için ham madde olduğuna işaret eden Aydemir, "Vatandaşların çoğu kez değersiz gördüğü ahşap parçalarının büyük kısmı, geri dönüşümle yeniden hayat bulabilir. Biz de teknik ve hayal gücünü bir araya getirip bugüne kadar binin üzerinde dekoratif ürüne imza attık." ifadelerini kullandı.

Aydemir'in yaptığı eserler oldukça yoğun ilgi görüyor.
Aydemir'in yaptığı eserler oldukça yoğun ilgi görüyor.

Aydemir, vatandaşların, yaptığı eserlere doğal olması dolayısıyla yoğun ilgi gösterdiğini, bunun da kendisini memnun ettiğini dile getirdi.

Ürünlerinin yurt dışından da talep gördüğüne dikkati çeken Aydemir, şunları kaydetti:

  • "İnternet ortamında ürünlerimizi paylaşıp dünyanın farklı bölgelerindeki insanların da ilgisini çekebiliyoruz. Gerek alanımızla ilgili fuarlara katılarak gerekse festivallerde stant açarak kendimizi geliştirmeye gayret ediyoruz. Her zaman yeni arayışlar içindeyiz. İnsanların ilgisi çok büyük, bu da bizleri ziyadesiyle sevindiriyor."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >