Arkadaşının kafasını kesen cani: Öldürme kastım yoktu

Davut Şahin ilk ifadesinde suçu kabul ederek cinayeti nasıl işlediğini itiraf etti.
Davut Şahin ilk ifadesinde suçu kabul ederek cinayeti nasıl işlediğini itiraf etti.

Bursa'da arkadaşı Kadir Çevik'i 26 yerinden bıçaklayıp kafasını keserek öldüren sanık Davut Şahin hakim karşısına çıktı. Şahin, “Öldürme kastım yoktu ben isteyerek yapmadım” dedi.

Kan donduran cinayet, Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Çalı mevkiinde geçtiğimiz Kasım ayında meydana geldi.

Traktörüyle bölgeden geçen bir vatandaşın yerde yatan erkek cesedini fark etmesi üzerine haber verdiği polis ekipleri cesedin 26 yerinden bıçaklanarak kafasının kesildiğini tespit etmişti.

Suçunu itiraf etti

Kadir Çevik'e ait olan ceset yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilip olayın faili Davut Şahin ise incelenen güvenlik kameralarıyla tespit edilerek gözaltına alındı. Yakalanmamak için arabasının döşemelerini yıkayan Şahin ilk ifadesinde suçu kabul ederek cinayeti nasıl işlediğini itiraf etti.

Olaydan sonra tutuklanarak cezaevine konulan, hakkında suçundan müebbet hapis talebiyle dava açılan Davut Şahin’in yargılanmasına Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

Duruşmada savunma yapan Şahin Çevik ile olaydan birkaç gün önce sürekli birlikte olduklarını, Kadir'in ailesi ile sıkıntı yaşadığını ve bu yüzden psikolojik problemleri olduğunu, sürekli uyuşturucu kullandığını iddia etti.

Çevik arkadaşını öldürme kastı taşımadığını, olay günü Kadir'in uyuşturucu almak için birlikte İzmir'e gitmeyi teklif ettiğini ve ısrarcı olduğunu kendisini uyuşturucuya bulaştırdığı için Kadir'e kızdığını ileri sürerek şunları söyledi:

  • "Olaydan önce de bana uyuşturucunun etkisiyle kötü sözler sarf etti. Ben de aldım bıçağı o anın siniriyle saplamaya başladım. Daha sonra cesedini Çalı'ya attım. Elbiselerini çıkardım attım. Arabaya ve üzerine bulaşan kanı temizledim. Öldürme kastım yoktu ben isteyerek yapmadım"

Kadir Çevik'in ailesi Şahin'in iddialarını kabul etmeyerek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Duruşma eksik hususların giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >