Başbakan Yıldırım: Kudüs'te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak burada bir konuşma yaptı.
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak burada bir konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım, “Bütün devletleri başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni tanımaya çağırdık. Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak olacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu bölgede, Kudüs'te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İstanbul'da toplandı ve tarihi kararlar aldı. Bu zirvede İslam dünyası Kudüs'e Filistin'e sahip çıktık. Filistinliler sahipsiz değildir dedik. Bütün devletleri başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni tanımaya çağırdık. Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak olacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu bölgede, Kudüs'te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Başbakan Yıldırım, partililerle selamlaştı.(AA)
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Başbakan Yıldırım, partililerle selamlaştı.(AA)

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Çankırı İl Kongresi'nde konuştu. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

“Amerikan Başkanı keyfi bir karar aldı”

“Amerikan Başkanı bir karar aldı. Keyfi bir karar. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etti. Biz de bu haksız, hukuksuz kararı asla tanımayacağımızı ve bu kararın yok hükmünde olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan, milletin adamı, bütün dünyaya ilan etti. Bölgemiz hakkında böyle tek taraflı keyfi kararlar almak hiç kimsenin hakkı değildir.”

“İhanet odakları ile kararlılıkla mücadele ettik”

“İnsanlarımızın kardeşliğine, adalet, demokrasi ve özgürlüklere kasteden nice hain girişimlere maruz kaldık. Millet iradesinin temsilcileri olarak bu ihanet şebekeleri ile mücadele ede ede bugünlere geldik. Yolumuza engel koymaya çalışanlara asla geçit vermedik. Millet iradesine sahip çıktık. İhanet odakları ile kararlılıkla mücadele ettik. Türkiye'ye tuzak kuranların kurdukları tuzakları başlarına geçirdik. Allah'a dayandık, millete güvendik, milletin emanetini hiçbir zaman yere düşürmedik. tehditlere, muhtırlara, 17-25 Aralık operasyonuna ve hatta 15 Temmuz alçak darbe girişimine dahi geçit vermedik. Çankırı o gece meydanlardaydı. Kötü karamsar senaryoları yazanların bu planları ellerinde patladı.”

“AK Parti hukukun, demokrasinin teminatıdır”

“Anayasa değişikliği olursa kaos olur, ekonomik kriz yaşarız diyenler karanlık senaryoları ile baş başa kaldılar. Türkiye yalnızlaşır, dünyadan tecrit olur diyenler yanıldıklarını gördüler. Ülkemiz büyümeye, gelişmeye, milletimiz refahı kazanmaya devam etti. Terörle mücadelemizi kararlılıkla, hız kesmeden sürdürüyoruz. Dünya barışı için gerekli adımları atıyoruz. AK Parti'yi bunlar akıllarınca milletten koparmak istediler ama millet, Çankırı gereken dersi 15 Temmuz gecesi verdi mi? Allah sizden razı olsun. AK Parti hukukun, demokrasinin teminatıdır.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >