Belçika'nın açıkça PKK'yı desteklediğini kanıtlayan 6 olay

Belçika
Belçika

Belçika yargısı bugün, Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKK'nın faaliyetlerini "silahlı mücadele kapsamında" değerlendirdi. Belçika'nın PKK'ya desteği yeni değil, işte bu yıl içinde PKK’nın birçok faaliyetine destek veren Belçika'nın imza attığı skandallar.

Belçika; yıllardır Türkiye'nin PKK ve onunla bağlantılı örgütler konusundaki tepki ve uyarılarını duymazdan geliyor, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine göz yumarak Avrupa Birliği'nin de terör örgütü listesinde de olan kanlı örgüte kol kanat geriyor.
Belçika'nın PKK'ya açıkça destek verdiği skandallar

6. Belçika'dan ikinci PKK çadırı skandalı

                                    
                                    Brüksel'de 18 Mart'ta düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği Zirvesi sırasında boşaltılan PKK çadırına ertesi gün tekrar terör örgütünü simgeleyen bez parçaları asılmış ve çadır Belçika polisi tarafından korumaya alınmıştı.
6. Belçika'dan ikinci PKK çadırı skandalı Brüksel'de 18 Mart'ta düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği Zirvesi sırasında boşaltılan PKK çadırına ertesi gün tekrar terör örgütünü simgeleyen bez parçaları asılmış ve çadır Belçika polisi tarafından korumaya alınmıştı.
5. Belçika Adalet Bakanı: "Türkiye'nin iadesini istediği isimler terörist değil, bize mülteci olarak geliyorlar"

                                    
                                    Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Belçika Adalet Bakanı Koen Geens'in biraraya geldiği toplantıda, iade taleplerinin Brüksel tarafından reddedilmesi konusu da gündeme gelmiş, Bakan Bozdağ'ın, mevkidaşı Geens'e, “Bu teröristleri sizden istiyoruz ama vermiyorsunuz” sözleri karşısında Geens'in  o isimleri 'terörist' olarak kabul etmediği “Bize mülteci, sığınmacı olarak geliyorlar.” şeklinde cevap verdiği öğrenilmişti.
5. Belçika Adalet Bakanı: "Türkiye'nin iadesini istediği isimler terörist değil, bize mülteci olarak geliyorlar" Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Belçika Adalet Bakanı Koen Geens'in biraraya geldiği toplantıda, iade taleplerinin Brüksel tarafından reddedilmesi konusu da gündeme gelmiş, Bakan Bozdağ'ın, mevkidaşı Geens'e, “Bu teröristleri sizden istiyoruz ama vermiyorsunuz” sözleri karşısında Geens'in o isimleri 'terörist' olarak kabul etmediği “Bize mülteci, sığınmacı olarak geliyorlar.” şeklinde cevap verdiği öğrenilmişti.
4. Belçika yönetiminin terör örgütü PKK’ya verdiği izinle PKK çadırı kuruldu

                                    Ankara'da 13 Mart'ta yaşanan terör saldırısından sadece iki gün sonra Belçika yönetimi skandal bir karara imza atarak, Brüksel'in göbeğinde PKK çadırı kurulmasına izin vermişti.Üzerindeki terör örgütünü simgeleyen bez parçaları bulunan çadır, Belçika polisi tarafından da korunmuş, terör örgütü yandaşları geceleri çadırın önünde nöbet tutmuştu.İstanbul'da bir bombalamanın emrini verdiği gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan terör örgütünün Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal da bu çadırda basın toplantısı düzenlemişti.
4. Belçika yönetiminin terör örgütü PKK’ya verdiği izinle PKK çadırı kuruldu Ankara'da 13 Mart'ta yaşanan terör saldırısından sadece iki gün sonra Belçika yönetimi skandal bir karara imza atarak, Brüksel'in göbeğinde PKK çadırı kurulmasına izin vermişti.Üzerindeki terör örgütünü simgeleyen bez parçaları bulunan çadır, Belçika polisi tarafından da korunmuş, terör örgütü yandaşları geceleri çadırın önünde nöbet tutmuştu.İstanbul'da bir bombalamanın emrini verdiği gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan terör örgütünün Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal da bu çadırda basın toplantısı düzenlemişti.
3. PKK yanlılarının, örgütün 15 Ağustos 1984'teki ilk kanlı saldırısına ilişkin gösteri düzenlemesine izin verildi

                                    
                                    Belçika, terör örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984'teki ilk kanlı saldırısına yönelik gösterisine de izin verdi.

Terör örgütleri üyeleri, Brüksel şehir merkezi yakınlarındaki Spanjeplein Meydanı'nda, 1984 yılında Siirt'in Eruh, Hakkari'nin de Şemdinli ilçelerinde iki askerin şehit olduğu PKK'nın ilk saldırısıyla ilgili gösteri düzenlemişti.

Terör örgütünü simgeleyen bez parçaların asılmasına da müsaade edilen gösteride, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması istenmişti.
3. PKK yanlılarının, örgütün 15 Ağustos 1984'teki ilk kanlı saldırısına ilişkin gösteri düzenlemesine izin verildi Belçika, terör örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984'teki ilk kanlı saldırısına yönelik gösterisine de izin verdi. Terör örgütleri üyeleri, Brüksel şehir merkezi yakınlarındaki Spanjeplein Meydanı'nda, 1984 yılında Siirt'in Eruh, Hakkari'nin de Şemdinli ilçelerinde iki askerin şehit olduğu PKK'nın ilk saldırısıyla ilgili gösteri düzenlemişti. Terör örgütünü simgeleyen bez parçaların asılmasına da müsaade edilen gösteride, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması istenmişti.
2. Belçika, terör örgütü PKK ile bağlantılı PYD’nin başkent Brüksel'de kongre yapmasını onayladı

                                    
                                    Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Avrupa örgütü 8'inci kongresini Brüksel'de düzenlemişti.

PYD eşbaşkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah'ın da hazır bulunduğu toplantıya Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal başta olmak üzere çok sayıda PKK bağlantılı isim katıllmış, toplantı salonuna PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ve Suriye'deki çatışmalarda ölen militanların resimleri asılırken katılımcıların sayısı 700'ü bulmuştu.
2. Belçika, terör örgütü PKK ile bağlantılı PYD’nin başkent Brüksel'de kongre yapmasını onayladı Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Avrupa örgütü 8'inci kongresini Brüksel'de düzenlemişti. PYD eşbaşkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah'ın da hazır bulunduğu toplantıya Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal başta olmak üzere çok sayıda PKK bağlantılı isim katıllmış, toplantı salonuna PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ve Suriye'deki çatışmalarda ölen militanların resimleri asılırken katılımcıların sayısı 700'ü bulmuştu.
1. Belçika Mahkemesi: "PKK üye ve yöneticilerinin yaptıkları "terör eylemi değil"

                                    Brüksel mahkemesi, terör örgütünün Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 kişinin yargılandığı davada kararını açıkladı. 

Mahkeme, terör faaliyetlerinde yer almanın yanı sıra çocuk yaştakilerin kaçırılması, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ölüm tehdidinde bulunmakla yargılanan PKK üye ve yöneticilerinin yaptıklarının "terör eylemi" olmadığına hükmetti. 


Kararın gerekçesinde, "Silahlı mücadele, terör suçlaması kapsamında değerlendirilemez" denildi.
1. Belçika Mahkemesi: "PKK üye ve yöneticilerinin yaptıkları "terör eylemi değil" Brüksel mahkemesi, terör örgütünün Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 kişinin yargılandığı davada kararını açıkladı. Mahkeme, terör faaliyetlerinde yer almanın yanı sıra çocuk yaştakilerin kaçırılması, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ölüm tehdidinde bulunmakla yargılanan PKK üye ve yöneticilerinin yaptıklarının "terör eylemi" olmadığına hükmetti. Kararın gerekçesinde, "Silahlı mücadele, terör suçlaması kapsamında değerlendirilemez" denildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >