Belediye başkanının 'yabancılara yardım yapılmasın' talimatına tepki yağdı

Bolu'da CHP'li Özcan, Kuran'a el basarak yemin edip, göreve başlamıştı.
Bolu'da CHP'li Özcan, Kuran'a el basarak yemin edip, göreve başlamıştı.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın ilk resmi yazısında, 'ilimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması' ifadeleriyle verdiği talimatın ardından gelen tepkiler çoğaldı. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan sonra Nevşehir belediye Başkanı Rasim Arı da Özcan'a tepki göstererek mültecileri şehirlerine davet etti.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, ilk resmi yazısında, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne, 'İlimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması' ifadeleriyle verdiği talimat tepki çekti.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, belediye binasında düzenlenen devir teslim töreninin ardından, binlerce kişinin önünde Kuran-ı Kerim'i ve bayrağı öptükten sonra yemin etmişti.
Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, belediye binasında düzenlenen devir teslim töreninin ardından, binlerce kişinin önünde Kuran-ı Kerim'i ve bayrağı öptükten sonra yemin etmişti.

Bolu'da yaşayan Suriyelilere yardımın kesilmesi talimatı veren CHP'li Başkan Tanju Özcan'a Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan tepki geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Bolu Belediye Başkanlığı'na seçilip mazbatasını alarak göreve başlayan Tanju Özcan, kampanya dönemindeki vaatlerinden biri olan 'Bolu Belediyesi'nden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması' talimatını vermişti...

Savcı Sayan: Biz ekmeğimizi bölüşürüz

Tepki çeken kararın ardından Ağrı Beldiye Başkanı Savcı Sayan, CHP'li Tanju Özcan'a tepki gösterdi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan vatandaşlarla konuşuren görünüyor.
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan vatandaşlarla konuşuren görünüyor.

Sayan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bolu'daki Suriyelileri Ağrı'ya bekliyorum. Biz ekmeğimizi bölüşürüz. Kur-an'ı öpmek yetmez içinde yazanlara da uymak gerekir..." ifadelerini kullandı.

Rasim Arı: Ensar şehir Nevşehir'e davet ediyorum

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın tepki çeken talimatına Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, "Bolu'da iki dilim ekmeğine göz dikilen kardeşlerimizi Ağrı'ya gitmeden önce Ensar şehrimiz Nevşehir'e davet ediyorum." diyerek tepki gösterdi.

Rasim Arı (sağda)
Rasim Arı (sağda)

Ne olmuştu?

Göçmen statüsündeki yabancı uyruklulara yardım yapılmaması talimatı verdiğini belirten Başkan Özcan, "Bunu ilk aday olduğum günden itibaren söyledim, daha önce TBMM'de de söylemiştim. Sayın Cumhurbaşkanı 2 hafta önce açıkladı. Suriyeliler için harcadığımız para 37 milyar doları geçti. Sadece 1,7 milyar avro Avrupa Birliği'nden geldi, başka da bir para gelmedi. Yani 200 milyar TL'nin üzerinde paramız, misafir geldiğini söyleyen Suriyelilere gitti. Detaylı araştırdım. Suriyeliler hem Sosyal Yardımlaşma'dan yardım alıyorlar hem Sosyal Hizmetler'den hem Kızılay'dan hem de belediyelerden alıyorlar. O yüzden ben seçmene şunu söyledim. 'Bu artık dayanılmaz bir boyuta geldi. 7 yıldır bakıyoruz. Çocuklarımızın iaşesini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam böyle bir yetkim yok; ama Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım'. Bunun gereği olarak da bu yazıyı yazdım. Bu çağrı daha önce ülke genelinde yankı bulmuştu. Ülkemizde herkes artık bu durumdan rahatsız. Katlanılmaz bir boyuta geldi" diye konuşmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >