Beyaz Saray’ın bu dönemki stajyerleri

stajyerler
stajyerler

Cuma günü Beyaz Saray’da 2018 yılı için staj kabulü alanların fotoğrafları yayınlandı. Amerika’nın dört bir yanından çok sayıda başvuruda bulunulan Beyaz Saray, bu sene 115 öğrenciyi kabul etti.

Beyaz Saray’ın internet sitesi WhiteHouse.org’a göre adaylar, kamu hizmetine ve Trump yönetimi’ne olan bağlılıklarını nasıl gösterdiklerine göre seçiliyor.

Her yıl üç grup stajer ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarına göre stajına başlıyor. Bu yıl tamamı Trump tarafından seçilen yaz dönemi stajyerleri, geçen ay Başkan’la çektirdikleri fotoğrafla Twitter’da çok konuşuldu.

Stajyerlerin dikkat çeken özelliği çoğunun erkek olması
  • Seçilen 115 stajyerden yalnızca ikisi azınlık gruplarını temsil ediyor. Bir diğer mesele de stajyerlerin yüzde 70’ine yakının erkek olması. Beyaz Saray’da bu yaz 81 erkek, 34 kadın stajyer görev yaptı.
Stajyerler ne yapıyor?

Beyaz Saray’a gönderilen mektup ve elektronik postaları okuyor, sınıflandırıyor ve dosyalıyorlar. Başkanlık açıklamalarının kopyalarını çıkarıyor ve federal hükümetten yardım isteyenlere tavsiyelerde bulunuyorlar. Beyaz Saray’ın internet sitesi, bunlara ek olarak stajyerlerin araştırmalar yaptıklarını, toplantılara katıldıklarını, notlar aldıklarını yani “tipik stajyer işleri” ile uğraştıklarının bilgisini veriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >