Bilezikleri çalıp Antalya'da tatile gittiler!

Çaldıkları bileziklerle Antalya'ya tatile gittiler.
Çaldıkları bileziklerle Antalya'ya tatile gittiler.

Kırşehir'de çalıştığı eczanedeki kasadan çaldığı bileziklerle Antalya'nın Manavgat ilçesinde tatil yapan Tuğba Kaya (18) ve eşi Kaan Kaya (23), yakalandı.

Kırşehir'de bir eczanede çalışan Tuğba Kaya, geçen haziran ayında iş yerindeki çelik kasanın açık olmasını fırsat bilerek, içinden 10 altın bilezik çaldı.

Arkadaşlarının da tatil masrafları üstlendiler

  • Şüphe çekmemek için bir süre daha çalışmaya devam eden Tuğba Kaya, tatil için izin istedi. Çaldığı bileziklerden 2'sini Kırşehir'de kuyumcuda 4 bin 860 liraya bozduran Tuğba Kaya ve eşi, 15 Haziran'da tatil merkezi Side'ye gelerek bir otele yerleşti. Bir süre sonra canları sıkılan çift, Kırşehir'de oturan arkadaşları evli çifti tatil için Side'ye çağırdı. 'Bizim paramız yok' diyen arkadaşlarının tatil masraflarını da üstlenen çift, Side'de gönüllerince eğlendi.

Çaldıkları bilezikleri kapıya astıkları poşetin içinde sakladılar.
Çaldıkları bilezikleri kapıya astıkları poşetin içinde sakladılar.

Jandarmanın dikkati sayesinde paçayı ele verdiler

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Selimiye Karakol Komutanlığı ekipleri, müşterilerin kimlik kayıtlarını almak için 24 Haziran gecesi Tuğba ve Kaan Kaya çiftinin kaldığı otele geldi. Bu sırada lobide oturan Kaan Kaya'nın tedirgin ve şüpheli davranışlarda bulunması üzerine jandarma kimlik kontrolü yapmak istedi. Kimliklerinin odalarından olduğunu belirten Tuğba ve Kaan Kaya çifti, jandarma eşliğinde odaya çıktı.

Bilezikler çöplerin yanında bulundu

Jandarma ekipleri, odanın kapısını açtıklarında kapı kolunun iç tarafında şeffaf poşet içinde çöplerin yanında 3 altın bileziği fark etti. Kaan Kaya, jandarmaya, otelde kasa olmadığını, bu nedenle bilezikleri poşete koyup, çöplerin yanına bıraktığını, böylelikle hırsızlığa karşı önlem aldığını söyledi. Jandarma görevlisinin poşetin şeffaf olduğunu hatırlatması üzerine tutarsız cevaplar veren Kaan Kaya ve eşi gözaltına alındı.

Bileziklerden 2'sini Kırşehir'de bozdurmuşlar

Jandarmadaki sorgularının ardından 25 Haziran'da adliyeye çıkarılan şüphelilerden Tuğba Kaya, savcılık ifadesinde iş yerinde çalışırken, para kasasını açık gördüğünü, kimsenin olmadığı sırada kasadaki 10 altın bileziği alarak çantasına koyduğunu, kasada bir kutu daha olduğunu ancak açamadığını söyledi. Akşam eve gittiğinde eşine olayı anlattığını belirten Tuğba Kay, bileziklerden 2'sini Kırşehir'de bozdurduklarını ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >