Brexit'in İngilizlere acı faturası

brexit
brexit

Birleşik Krallık'ta 2017'de halk oylamasıyla başlayan Brexit süreci devam ediyor. AB'nin ilgili bakanlarının katılımıyla Brüksel'de yapılan Genel İşler Konseyi toplantısında İngiltere'nin Mart 2019'da ayrılmasından sonraki geçiş sürecine ilişkin kurallar karara bağlandı.

Baş müzakereci Michel Barnier, müzakerelerin 18 aydan kısa bir süre içerisinde sonuçlanacağını duyurdu. Yaptığı açıklamada, ' Eğer Başbakan Theresa May söylediği gibi, 50.maddeyi Mart 2017'de tetikleyebilirse, müzakereler de birkaç hafta sonrasında başlayacak ve İngiltere ile Ekim 2018 arasında bir anlaşmaya varılacaktır.' dedi.

Avrupa Birliği, İngiltere'nin AB'den ayrılması sonrasındaki geçiş süresine ilişkin kuralları karara bağladı. Bu sürede İngiltere'nin AB yasalarına uyması ama söz hakkının olmaması öngörülüyor.
İngiltere, AB'nin tüm yasa ve düzenlemeleri ile Avrupa Adalet Divanı'nın bütün kararlarına uyacak ancak söz hakkı olmayacak. Bun yanı sıra geçiş sürecinde İngiltere, AB iç piyasası ve gümrük birliğine dahil olacak.
Avrupa Birliği, İngiltere'nin AB'den ayrılması sonrasındaki geçiş süresine ilişkin kuralları karara bağladı. Bu sürede İngiltere'nin AB yasalarına uyması ama söz hakkının olmaması öngörülüyor. İngiltere, AB'nin tüm yasa ve düzenlemeleri ile Avrupa Adalet Divanı'nın bütün kararlarına uyacak ancak söz hakkı olmayacak. Bun yanı sıra geçiş sürecinde İngiltere, AB iç piyasası ve gümrük birliğine dahil olacak.
Brexit İngilizlere 284 milyar Euro'ya mal olacak
' Best for Britain ' organizasyonunun yaptığı araştırmalar sonucu İngiltere'nin 2020'de sonlanacağı planan ayrılığı, İngiliz ekonomisini 284 milyar Euro zarara sokacak.
Brexit İngilizlere 284 milyar Euro'ya mal olacak ' Best for Britain ' organizasyonunun yaptığı araştırmalar sonucu İngiltere'nin 2020'de sonlanacağı planan ayrılığı, İngiliz ekonomisini 284 milyar Euro zarara sokacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >