Bu yüzlerin gülme sebebini duyunca gözyaşlarınıza hakim olamayabilirsiniz!

Suriyeli minikler saç tıraşı oldu!
Suriyeli minikler saç tıraşı oldu!

Her çocuğun 'en doğal haklarının' neredeyse hepsinden mahrum bırakılan bu Suriyeli çocukların bu denli güzel gülmelerinin sebebi, saç tıraşı olmaları!

İHH İnsani Yardım Vakfı, Fırat Kalkanı bölgesinde kurulan kamplarda yaşayan çocukların saç kesimleri için kampanya başlattı. İlk etapta Gaziantep ve Kilis’ten gönüllü kuaförler kamplara getirilerek iki gün içinde 1000’e yakın çocuğun saç tıraşı gerçekleştirildi.

Kampanyaya katılan gönüllü kuaför Ferhat Dobuoğlu buna vesile olmaktan büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek şunları kaydetti:

  • “İHH vasıtasıyla kuaför arkadaşlarla Suriye’de ki kamplara gittik. Burada karşılaştığımız manzara beni derinden üzdü. Çünkü kendi çocuğum aklıma geldi. Savaşın verdiği acıları çocukların yüzlerinde gördük. Maalesef imkansızlıklardan dolayı bazı çocukların saçları bitlenmişti. Saç kesiminden sonra çocukların yüzlerindeki mutluluğu görmek her şeye bedeldi. İlk defa traş olan 1 yaşındaki çocuklarla karşılaştım. İnşallah bir sonraki programda daha fazla arkadaşla bölgeye gelip daha fazla çocuğu traş etmeyi hedefliyoruz.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >