Büyük Önder Atatürk Anıtkabir'de anıldı

Devlet erkanı Anıtkabir'deki anma törenine katıldı.
Devlet erkanı Anıtkabir'deki anma törenine katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında Türkiye'nin dört bir yanında anıldı. Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreninde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deftere, "Aziz Atatürk, İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan şahsınızı vefatınızın 80. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz." yazdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80'inci yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

  • Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Atatürk'ün mozolesine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ay yıldız çelenk bırakıldı.
Atatürk'ün mozolesine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ay yıldız çelenk bırakıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Ay yıldızlı çelenk bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 80 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Anıtkabir'e Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçiler geldi.
Anıtkabir'e Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçiler geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan şahsınızı vefatınızın 80. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Zatıalinizin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen, dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz.

Cumhuriyetimizin 95. seneidevriyesinde açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı, milletimizin en son gurur abidesi olarak tarihe nakşolmuştur. Ruhun şad olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Anıtkabir ziyarete açıldı

Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, törende "dronesavar" olarak bilinen silahı taşıyan Cumhurbaşkanlığı korumaları da dikkati çekti. Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

Türkiye'nin dört bir yanında anma töreni düzenlendi

Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki anma töreni, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile İstanbul Birinci Ordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever'in yerlerini almasıyla başladı.

Anıtkabir'de düzenlenen anma törenine çok sayıda devlet erkanı katıldı.
Anıtkabir'de düzenlenen anma törenine çok sayıda devlet erkanı katıldı.

Tören, anıta çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.


TBMM'de de tören düzenlendi

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80'inci yılı dolayısıyla TBMM'de de tören düzenlendi.

  • Törene TBMM Başkanvekili Levent Gök, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, TBMM Katip Üyesi ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile Meclis bürokratları ve çalışanlar katıldı.

Gök, Atatürk Anıtı'na kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı. Törende daha sonra Atatürk'ün vefat ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >