Cohen’den Trump’a bir darbe daha: Gayrimenkul şirketine dava açtı

Michael Cohen
Michael Cohen

ABD Başkanı Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, gayrimenkul şirketi Trump Organizasyon’a hukuki danışmanlık yaptığı dönemde kendisine ödenmesi gereken yasal ücretin ve harcamaların ödenmediği gerekçesiyle dava açtı. Cohen, Trump’ın şirketinin kendisine en az 1,9 milyon dolar borçlu olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen Manhattan’da New York eyelet mahkemesine yaptığı başvuruda, Trump Organizasyonu için yaptığı çalışmaların soruşturulmaya başlanmasının ardından şirketin kendisine ödeme yapmayı reddettiğini bildirdi. Cohen'e göre Trump'ın şirketi kendisine en az 1,9 milyon dolar borçlu.

Trump'ın eski avukatı Cohen geçen hafta Temsilciler Meclisi Gözetim ve Reform Komisyonu'nda kameralar önünde ifade vermis, daha sonra da Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nun 2 kapalı oturumunda komisyon üyelerinin sorularını yanıtlamıştı.

"Trump'ın yasa dışı faaliyetlerini korudum"

Cohen, "Trump'u korumak için yaptığım şeylerden utanç duyuyorum" derken kendi vicdanını dinlemektense Trump'ın yasa dışı faaliyetlerini koruduğu ve sakladığı için utandığını belirtmişti.

Cohen, Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplamıştı.
Cohen, Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplamıştı.

Trump için 2007 yılında çalışmaya başlamaktan ve başkan seçilmesine giden yolda ona yardımcı olmaktan ötürü pişman olduğunu söyleyen Cohen, aynı zamanda Trump'ın kampanyası sırasında Moskova ile yürütülen emlak anlaşması görüşmelerinden haberdar olduğunu ve bu konuda yalan söylediğini aktarmıştı.

İddialarını kanıtlamak isteyen Cohen, komisyona, Trump’ın kendisine yazdığı banka çekini sunmuştu.
İddialarını kanıtlamak isteyen Cohen, komisyona, Trump’ın kendisine yazdığı banka çekini sunmuştu.

“Trump tamamen bir ırkçı”

Bu yüzden hem ailesinden hem de ülkesinden özür dilediğini söyleyen Cohen, Trump'ın sadece kendi çıkarları için çalışan biri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetmişti:

  • "Trump tamamen bir ırkçı. Bu ülke Trump'ın beyaz ırkçıları ve bağnazları koruduğunu gördü. Fakir ülkelere 'bok çukuru' dediğini de gördü. Özelde daha da fena. Bana bir keresinde Obama o zaman daha ABD başkanıyken 'Siyah biri tarafından yönetilen ve 'bok çukuru' olmayan bir ülke söyle' dedi, 'Siyahların çok aptal olduğu için kendisine hiçbir zaman oy vermeyeceklerini' söyledi."

Eski avukat Cohen, ayrıca Trump'ın kendisine seçim kampanyası fonlama yasalarına aykırı bir şekilde, Stormy Daniels adıyla bilinen kadınla ilişkilerini örtbas etmesi için 130 bin dolar ödeme yapma talimatı verdiğini belirtmişti.

Cohen'in yargılanma süreci

Cohen, Trump’ın 2016 başkanlık seçimleri kampanyası sırasında kampanya finansmanı ihlalleri dahil hakkındaki suçlamaları kabul etmişti.

Michael cohen
Michael cohen

Hakkındaki federal suçlamaları ağustos ayında kabul eden ve sonraki aylarda Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in ekibiyle 7 kez bir araya gelerek yetkililere ifade veren Michael Cohen, aralık ayında 3 yıl hapse mahkum edilmişti.

6 Mart’ta cezaevine girmesi beklenen Cohen, bölge savcısından sağlık sorunları nedeniyle erteleme talep etmiş, cezasının başlama tarihi 6 Mayıs’a ertelenmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >