Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitti bu işler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'nden sonra Diyarbakır AK Parti İl Kongresi'nde konuşuyor. Erdoğan: "Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler. PKK'nın gençlerinin elinde silah var, bizim gençlerimizin elinde bilgisayar var. Farkı bu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır AK Parti İl Kongresi'nde konuşuyor. Açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle:

Bizim Diyarbakır'la olan muhabbetimiz öyle buzdan heykel gibi güneşi görünce eriyen türden değildir. Biz, Diyarbakır'la etle tırnak gibiyiz.

"Tayyip Erdoğan yanında"

Ülkemizde sadece Kürt olduğu için baskı görüp haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan yanında yer alır, onunla birlikte mücadele ederim.

"Fark bu"

Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler. PKK'nın gençlerinin elinde silah var, bizim gençlerimizin elinde bilgisayar var. Farkı bu.

Çukur eylemleri

Özellikle 2015 yılındaki çukur eylemlerinde bu örgütün sergilediği hoyratlık ve alçaklık, hakikatleri gün gibi ortaya dökmüştür. Örgütün yol açtığı yıkımı, devlet olarak biz yeni baştan inşa ederek ortadan kaldırdık. Diyarbakır içinde adeta yepyeni bir Diyarbakır ortaya çıkardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da, kongrenin yapılacağı Seyrantepe Kapalı Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın konşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bize kardeşliği çok gördüler. Ama sabrettik, ‘sabreden kimse zafere ulaşır’ dedik ve ulaştık. Mehmetçiklerimiz oyunu bozdu. Hamdolsun bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Demek ki oluyormuş. Şimdi beraber yürüyeceğiz. Önümüzde çok daha güzel günler var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Şimdi yeni bir Diyarbakır inşa ediyoruz, Sur içi ile Sur dışı ile yeni bir Diyarbakır ve sizler de artık bu yeni Diyarbakır’ın ev sahiplerisiniz. Bize bu kardeşliği çok gördüler. Ne olurdu sanki kardeşçe yaşasaydık. Ama sabrettik, ‘sabreden kimse zafere ulaşır’ dedik ve ulaştık. Çok şehit verdik. İşte şuanda Afrin’de de sona geldik ve şuan itibariyle 3 bin 569 teröristi etkisiz hale getirdik. Ne tüneller açmışlar, kamyonlar geçebilecek tüneller açmışlar. İçinde mühimmatlar, bombalar, silahlar. Kimlerden geldiğini, teröristlerin arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Ama artık oyun bozuldu. Biz biriz dedik, beraberiz dedik, kardeşiz dedik ve yürüdük ve hamdolsun Mehmetlerimiz, Mehmetçiklerimiz oyunu bozdu. Şehitlerimiz var, ama biz şuna inandık, ‘Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber sana ağuşunu açmış duruyor peygamber.’ Öyle yürüdüler. Rabbimiz ne buyuruyor, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ama siz bilemezsiniz.’ Şimdi onlar bizi takip ediyor öyle mi. Ve onlar yüce bir makamda. Sevgililer sevgilisi peygamberimize komşular, böyle bir makamdalar. Allah bizlere de o makamı nasip etsin inşallah.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin AK Parti İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Mardin, Türkiye'nin özü, özeti, aynası olan bir şehirdir

Afrin Harekatı

Önemli bir mücadele veriyoruz. Şu anda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3569. O tünelleri görüyorsunuz değil mi? Bunları nasıl yaptılar, maalesef bize dost görünen yanlış yapanlar var. Onlara çok söyledik. Yanlış yapıyorsunuz dedik.

Teröristler kaçıyor

Bunlara çok söyledik, 'Bak, yanlış yapıyorsunuz, hem teröre karşıyız diyorsunuz hem de teröristlerle beraber hareket ediyorsunuz. Bunun bedelini, faturasını ağır ödersiniz.' Nitekim öyle oldu. Paraları bol, paraları bol olduğu için 5 bin tır silah gönderiyor, 2 bin kargo uçakla silah gönderiyor. Ne oldu? Şimdi hepsini bulduk, hepsinin yerleri belli ve hepsini de tabii teröristler kaçıyor, biz topluyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"İnlerine girmeyi sürdüreceğiz"

Bugün Afrin'e, Münbiç'e ve bölücü örgütün işgali altındaki diğer bölgelere baktığımızda Kobani olaylarıyla, çukur eylemleriyle ne yapılmak istendiğinin çok daha iyi farkına varıyoruz. Efendilerine yalvarsalar da yakarsalar da Batı başkentlerini ağlama duvarlarına çevirseler de bunların inlerine girmeyi sürdüreceğiz.

Devletimiz, hem sırtını emperyalistlere dayayan kiralık katillere hem de o kiralık katiller sürüsüne sırtını dayayan sözde siyasetçilere hak ettiği dersi vermiştir, verecektir. Anayasa, hukuk ve kanunlar çerçevesinde siyaset yapmak isteyenlere demokrasimizin imkanları sonuna kadar açıktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Siyaset, söyleyecek sözü, hayata geçirecek projesi, millete ve ülkeye faydalı teklifi olanlar için halen en büyük fırsattır. Ancak milletten aldığı yetkiyi istismar edenlere, vatandaşlarımızın kendilerine sunduğu imkanları Kandil'deki çapulculara peşkeş çekenlere de kesinlikle müsamaha göstermeyiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Kongresi öncesi halka hitap etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Artık an meselesi. Afrin'e girdik giriyoruz. Sizlere her an müjdeyi verebiliriz. Teröristlerden etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3569" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >