Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu Kudüs'te büyükelçilik açacağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Karaman İl Başkanlığı Kongresi'nde konuştu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Karaman İl Başkanlığı Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak ilan edilmesine ilişkin,"Resmi olarak da o günler yakın ve Büyükelçiliğimizi ayrıca orada açacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye bölgede attığı adımlarla bu kirli hesaplara çomak sokmuştur. Terör devletinin kurulmasına engel olmuştur. Orası diyor, Filistin'in başkenti olarak ilan edilmeli diyor. Biz çoktan ilan ettik. İşgal altında olduğu için oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Bizim başkonsolosluğumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. Bizim resmi olarak da o günler yakın ve büyükelçiliğimiz ayrıca orada açacağız. Batılı kurum ve kuruluşların teröristlere verdiği destek medya boyutu ile kalmıyor. Terörün bu kadar meşrulaştırıldığı, alenen desteklendiği bir başka dönem yoktur. Şunu unutmayın, yalanın en güçlü panzehiri hakikatlerdir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Karaman İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Bu millete kurşun sıkmanın ne demek olduğunu çok daha iyi anlıyorlar, anlayacaklar”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen, AK Parti Karaman 6. Olağan İl Kongresi'ne, katılarak burada bir konuşma yaptı. (AA)
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen, AK Parti Karaman 6. Olağan İl Kongresi'ne, katılarak burada bir konuşma yaptı. (AA)

“15 Temmuz gecesi şehit edilen Muhammed Yalçın evladımızı rahmetle yadediyorum. Muhammed Yalçın şehit olduğunda henüz 22 yaşında umutlarla dolu bir üniversite öğrencisiydi. Muhammed şehit olduğunda telefonla babasıyla görüşüyordu. Muhammed de kalleşçe, alçakça, tam da FETÖ'cü müptezellerin karakterine yaraşır şekilde şehit oldu. Cinayetlerin tek tek hesaplarını veriyorlar. Bu millete kurşun sıkmanın ne demek olduğunu çok daha iyi anlıyorlar, anlayacaklar. Acımak yok, acırsak acınacak hale geliriz. Son FETÖ'cü de hukuk önünde hesap verene kadar bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız. Nereye sığınırlarsa sığınsınlar nefesimizi daima enselerinde hissedecekler. Adaletin tecellisi için çalışmaya devam edeceğiz. Tarih, kimi 1 dolar kimi 50 bin dolar karşılığında ruhunu satan soysuzları da sayfalarına kaydediyor. Karaman'ın bu yiğit evladı daima hayır ile anılacaktır.”

“Türkiye, ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlığına sıkı sıkıya sarılacaktır”

“Bunlar down sendromlu çocuklardan korkacak kadar korkak. Ey Amerika, ey Trump sen bunları görmedin mi? Ondan sonra 'dünyanın en güçlü devleti benim.' Senin her yerin güçlü olsa ne olacak? Şu anda dünyaya Amerika ne diyor? Nükleer başlıklı silahınız olmayacak. Senin elinde nükleer başlıklı silahlar var. Sendeki silahlar ne olacak? O dursun. Avrupa öyle. Diğer ülkeler öyle. Peki seninkiler ne olacak? Adalet. Bu mu adalet? Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ülkemizin önünde iki yol var. Ya boyun eğeceğiz, ya mücadele edeceğiz.

Türkiye, ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlığına sıkı sıkıya sarılacaktır. Bu ülkede millete hizmet etmek yıllardır, milletin kaynakları ile kendilerine saadet zinciri kuranlara dur demektir. Bu hortumları kestiğiniz zaman elbette birilerinin ayağına basıyorsunuz.

Davos'taki son toplantımız, IMF'nin başkanı orada, dedim ki, "Sen Türkiye'yi mi yöneteceksin, paranı mı yöneteceksin. Sen paranı idare et, Türkiye'de siyaset bana ait." IMF'nin başındaki memur gitti, biz yerimizdeyiz Allah'ın izni ile. Sene 2013 IMF'ye borç bitti. 27.5 milyar dolar Merkez Bankası vardı, o da hamdolsun 120 civarında dolaşıyor.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >