Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği 12 büyük proje

AK Parti'nin seçim beyannamesinde öne çıkan büyük projeler​.
AK Parti'nin seçim beyannamesinde öne çıkan büyük projeler​.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara'da açıkladığı seçim beyannamesinde en dikkat çeken konu başlıkları arasında büyük projeler yer aldı. İşte 146 kalkınma projeleri içinde bulunan öne çıkan büyük projeler

AK Parti'nin seçim beyannamesinde öne çıkan büyük projeler.

Kanal İstanbul
İstanbul'a "Çılgın Proje" olarak 2011 yılında Haliç Kongre Merkezi'nde o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtılan Kanal İstanbul; Avcılar, Küçükçekmece, Sazlıdere ve Durusu koridorunu kapsamakta. İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz ve Marmara Denizi'ni bağlayacak ve yaklaşık uzunluğu 45 km olacak projede çalışmalar devam ediyor.
Kanal İstanbul İstanbul'a "Çılgın Proje" olarak 2011 yılında Haliç Kongre Merkezi'nde o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtılan Kanal İstanbul; Avcılar, Küçükçekmece, Sazlıdere ve Durusu koridorunu kapsamakta. İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz ve Marmara Denizi'ni bağlayacak ve yaklaşık uzunluğu 45 km olacak projede çalışmalar devam ediyor.
Yeni Havalimanı
Türkiye'yi Batı Avrupa - Uzak Doğu arasında önemli bir transfer merkezi haline getirecek ve tüm etapları tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak yeni havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2018'de açılacak
Yeni Havalimanı Türkiye'yi Batı Avrupa - Uzak Doğu arasında önemli bir transfer merkezi haline getirecek ve tüm etapları tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak yeni havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2018'de açılacak
Milli uçak projesi
Proje ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2030'lu yıllardan sonraki muharip uçak ihtiyacının yurt içinde özgün tasarım modeli ile karşılanması amaçlanıyor.Projede ilk uçuşun 2023'de yapılması planlanıyor.
Milli uçak projesi Proje ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2030'lu yıllardan sonraki muharip uçak ihtiyacının yurt içinde özgün tasarım modeli ile karşılanması amaçlanıyor.Projede ilk uçuşun 2023'de yapılması planlanıyor.
Yerli otomobil
2019'da prototip araç tamamlanacak ve 2021'de yerli elektrikli otomobil piyasaya sürülecek.
Yerli otomobil 2019'da prototip araç tamamlanacak ve 2021'de yerli elektrikli otomobil piyasaya sürülecek.
Milli tren projesi
Uluslararası düzeyde rekabet gücü kazanmak için Milli elektrikli ve dizel tren setleri  ile Milli yüksek hızlı tren çalışmaları devam ediyor.
Milli tren projesi Uluslararası düzeyde rekabet gücü kazanmak için Milli elektrikli ve dizel tren setleri ile Milli yüksek hızlı tren çalışmaları devam ediyor.
Altay tankı
Türkiye'nin modern muharebe tankı ihtiyacı doğrultusunda ortaya çıkan Altay Projesi kapsamında  250 tankın seri üretimi için sözleşme hazırlık faaliyetleri sürdürülüyor.
Altay tankı Türkiye'nin modern muharebe tankı ihtiyacı doğrultusunda ortaya çıkan Altay Projesi kapsamında 250 tankın seri üretimi için sözleşme hazırlık faaliyetleri sürdürülüyor.
Yeni tip denizaltı projesi
Proje kapsamında 6 adet yeni tip denizaltı inşa edilecek. Denizaltıların 2021'den itibaren hizmete alınması planlanıyor.
Yeni tip denizaltı projesi Proje kapsamında 6 adet yeni tip denizaltı inşa edilecek. Denizaltıların 2021'den itibaren hizmete alınması planlanıyor.
Milli gemi projesi
%100 yerli  tasarım ilk savaş gemisi MİLGEM projesinde MİLGEM 1. gemisi TGC Heybeliada ve 2. Büyükada teslim edildi.  3. ve 4. Burgazada ve Kınalıada'nın test faliyetleri sürüyor.
Milli gemi projesi %100 yerli tasarım ilk savaş gemisi MİLGEM projesinde MİLGEM 1. gemisi TGC Heybeliada ve 2. Büyükada teslim edildi. 3. ve 4. Burgazada ve Kınalıada'nın test faliyetleri sürüyor.
ULAK projesi
4G teknolojilerine milli imkan ve kabiliyetler artırılarak mobil haberleşme  teknolojilerine yönelik dışa bağımlılık azalacak. Projede test faliyetleri tamamlandı ve seri üretime hazır hale getirildi.
ULAK projesi 4G teknolojilerine milli imkan ve kabiliyetler artırılarak mobil haberleşme teknolojilerine yönelik dışa bağımlılık azalacak. Projede test faliyetleri tamamlandı ve seri üretime hazır hale getirildi.
Şehir Hastaneleri projesi
Toplam 42 bin 459 yataklı sağlık kampüsü, sağlık yerleşkesi, devlet hastanesi, şehir hastanelerini içeren 30 proje Kamu- Özel İşbirliği Yönetimi ile yapılıyor.
Şehir Hastaneleri projesi Toplam 42 bin 459 yataklı sağlık kampüsü, sağlık yerleşkesi, devlet hastanesi, şehir hastanelerini içeren 30 proje Kamu- Özel İşbirliği Yönetimi ile yapılıyor.
3 katlı tünel projesi
9 farklı raylı sitem hattını entegre edecek projeden günde 6.5 milyon yolculuk gerçekleştirilecek.
3 katlı tünel projesi 9 farklı raylı sitem hattını entegre edecek projeden günde 6.5 milyon yolculuk gerçekleştirilecek.
Ovit Tüneli Projesi
Bağlantı yollarıyla toplam 17,3 km uzunluğundaki projenin 2018 itibariyle tamamlanması gerekiyor.
Ovit Tüneli Projesi Bağlantı yollarıyla toplam 17,3 km uzunluğundaki projenin 2018 itibariyle tamamlanması gerekiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >