Dalga geçilen küçük kızın kahramanı oldu

Jono Lancaster
Jono Lancaster

Surat şekli ve dış görünümü nedeniyle sürekli dalga geçilen küçük çocuk, sürpriz ziyaretçisinin gelmesiyle etrafa gülücükler saçtı.

Dış görünümü nedeniyle girdiği her ortamda dalga geçilen; zor bir çocukluk geçiren, eğitim hayatı boyunca ilginç bakışlara maruz kalan, ailesinin bile sahip kendisini terk ettiği Britanyalı Jono Lancaster kendi deyimiyle hayata bir adım geriden başladı.

Jono Lancester
Jono Lancester


Jono Lancester'da Treacher Collins sendromu var. Sendromu sahip kişilerin yüz kemikleri asimetrik şekilde gelişiyor. Jono, çocukluk hayatı boyunca arkadaşları tarafından dalga geçildi. Ancak Jono pes etmedi. Bugün Jono 30 yaşında. İnsanların kendisiyle dalga geçmesi nedeniyle hayata küseceğine, aksine hayata sıkı sıkı tutunuyor ve kendi durumundakilere yardım ediyor.

Aynı sendroma sahip çocukların aileleriyle buluşuyor

Dünyanın çeşitli bölgelerini ziyaret edip insanları Treacher Collins sendromu hakkında bilgilendiriyor. Bunun haricinde aynı sendroma sahip çocukların aileleriyle buluşuyor ve çocuklarının durumlarının hassasiyetini anlatıp onlara nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlatıyor.



Jono'nun buluştuğu çocuklardan biri de 2 yaşındaki Avustralyalı Zackary Walton. Küçük çocuk surat şekli ve dış görünümü nedeniyle sürekli dalga geçiliyor. Geçtiğimiz kasım ayında buluşan Jono ve Zackary'nin fotoğrafını Jono Facebook hesabında paylaştı.
Treacher Collins Sendromu nedir?

  • Kalıtsal hastalıklar sınıfında yer alan Treacher Collins sendromu etkilerini yüz bölgesinde göstermektedir. Treacher Collins sendromu yüz bölgesinde ciddi kusurların meydana gelmesine neden olan bir hastalıktır.
  • Bu hastalık üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda ilgili hastalığın şeker pekmezi adındaki bozuk bir protein türü sebep olmaktadır.
  • Bazı kişilerde Treacher Collins sendromu ile ortaya çıkan etkiler hafif bir şekilde seyrederken bazı kişilerde Treacher Collins sendromu nedeniyle ortaya çıkan deformasyonun aşırı derecede çok olduğu bilinmektedir. Treacher Collins sendromu etkileri herkeste aynı oranda ortaya çıkmadığından dolayı tespit edilen vakalar ağırlık bakımından farklılıklar gösterebilmektedir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >