Seri Katil Denklemi: İki farklı karakter var!

Türkiye'de iki seri katilin 'kim daha çok adam öldürecek' bahsine girdiği ortaya çıktı. Kan donduran bahis akıllara seri katillerin kafalarının nasıl bu kadar canice işlediği sorusunu getirdi. Yapılan araştırmalar seri katillerle ilgili çarpıcı bilgileri ortaya çıkardı. Kimisinin zeki kimisinin takıntılı olduğu seri katiller hakkındaki bilgiler insanın şaşkına çevirecek cinsten.

Seri katilleri günlük hayatta diğer insanlardan ayırmak imkansıza yakındır. Onlar iyi bir ebeveyn olabileceği gibi işini layıkıyla yapan öğretmen, taksi şoförü, doktor, avukat veya ev hanımı da olabilir. Seri katilleri önceden tespit etmek için bu konuda iyi eğitim almış bilim insanlarının çalışma yapması gerekmektedir. Seri katiller her ne kadar kendilerini saklamakta üstün yeteneklere sahip olsa da bazı jest ve mimikleri onları ele veriyor.

Genç kadınlar kurban oluyor

Seri katillerin profillerine baktığımızda çoğunlukla erkek olduğunu görüyoruz. Bunun yanında sabıkalı seri katillerin oranı da oldukça yüksek ve bu insanlar kişilik bozukluğuna sahipler. Kurbanları ise genellikle 0-30 yaş arasındaki genç kadınlardan oluşuyor.

FBI seri katillerin karakterini temel olarak ikiye ayırıyor.

Organize, kontrollü ve sosyal olmayan seri katiller

Bu gruba giren katiller kişiliklerinin oluşumu sırasında düşmanca duygular geliştirirler. İnsanları kullanmak için arkadaş olurlar, bencil olarak yetişirler. Çok zeki olurlar ve bu zekalarını cinayetler sırasında da kullanırlar. İşledikleri cinayetlerin tamamen bilincindedirler. Cinayet araç ve gereçlerini olay yerinde bırakmazlar ve cinayetleri tenha yerlerde işlerler. Halkın cinayetlere gösterdiği ilgiden zevk alırlar. Yüksek maaşlı ve yüksek statüden sayılan meslekleri vardır. Ailelerin ya tek çocuğu ya da ilk çocuğudur.

Organize olmamış, kontrolsüz ve asosyal seri katiller

Bu tiptekiler insanlardan kendilerini tamamen izole ederler. Sosyal ilişki kurmaktan acizdirler. Basit işlerde çalışırlar ve genelde ailenin en küçük çocuklarıdır. Çocukluk yıllarında anne ve babalarının bu katillere olan tutumu çok serttir. Çok zeki tipler olmayan bu insanlar genelde yalnız yaşarlar. Kurbanlarını rastgele tanıdıkları insanlar arasından seçerler. Cinayetleri işlerken acımasız bir güç kullanırlar. Cinayet esnasında kendilerini güvende hissetmezler. Cinayetlerini plansız, kontrolsüz bir şekilde ani ve fevri öfkeyle işlerler. Cinayet silahını olay mahallinde bulurlar ve orada bırakırlar. Çocukluklarında sıkça şiddete maruz kalmışlardır.

Her ne kadar seri katiller iki gruba ayrılmış olsa da bu özellikler farklılaşabilir. Bunun yanında yukarıda gözükmeyen özelliklere sahip bir seri katil de her an çıkabilir.

Türkiye'de seri katillerin ortak özellikleri

Türkiye'de 'seri katil' olarak tanınan birçok isim bulunmaktadır. Bunlara örnek olarak Çivici, Artvin Canavarı, Kolici, Tornavidalı Katil, Bebek Yüzlü Katil'i verebiliriz. Fakat ülkemizde bu alanda yapılan çalışmalar neredeyse hiç yok. Yukarıda lakapları sayılan katillerin detaylı araştırılmaması nedeniyle bu konuda tam bir bilgiye sahip değiliz. Uzmanların seri katiller üzerinde yapacakları detaylı incelemeler, bu insanların karakteristik özelliklerinin ortaya çıkarılmasını sağlayabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >