Evlenmek için 11 bin kilometre yoldan geldi: Çinli geline Trakya düğünü

Çinli geline, Trakya usulü düğün yapıldı.
Çinli geline, Trakya usulü düğün yapıldı.

Berk Barlas ile dünya evine giren Çinli genç kız Sandra Pinto'ya Trakya usulü düğün yapıldı. İşte Çinli gelinin Edirne'deki düğününden kareler…

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan Berk Barlas, 3 yıl önce yurt dışında tanıştığı Çinli Sandra Pinto ile birliktelik yaşamaya başladı. Barlas, Hong Kong’da bir otelde arkadaşının doğum gününde tanıştığı avukat Sandra Pinto ile sosyal medya hesabından da sürekli konuştu. Barlas, Sandra ile arkadaşlığının ilerlemesi üzerine Uzunköprü’ye gelerek düğün yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Berk Barlas, 3 yıl önce eşi Sandra ile Hong Kong’ta tanıştığını belirterek şunları söyledi:

  • “Hong Kong’ta çalışmış olduğum bir otelin bar bölümünde bir arkadaşımızın doğum günü vardı. Orada Sandra ile tanıştık. Orada tanıştıktan sonra kendisi ile sosyal medya üzerinden de konuşmaya başladık. Birkaç defa buluştuktan sonra arkadaşlığımız devam etti. Her şey zamanla gelişti. Hemen şu zamanda evlenelim diye bir planımız yoktu. Ailelerimizi tanıştırdık kendileri Yeniköy’e gelip ailemle tanıştı. Sonradan işler biraz daha ciddiye geldi ondan sonra da evlenmeye karar verdik”

“Türkiye’ye geldiğim için çok mutluyum”

Çin’den Edirne’nin Uzunköprü ilçesinin Yeniköy Mahallesi’ne gelin gelen Sandra Pinto da “Bu benim Türkiye’ye ilk gelişim ve burada olmaktan çok memnunum. Türkiye’nin kültürünü çok ilginç buldum. Buranın insanları çok cana yakın. Buraya ailem ve arkadaşlarım ile geldik, burada olmaktan çok memnunuz. El öpme gibi farklı gelenekler var. Babam da Portekizli o yüzden batı kültürüne aşinayım. Özellikle roman havaları ve danslarda pek de zorlanmadım” dedi.

Nedimeleri özel koreografi hazırladı

Çinli gelin Sandra’nın arkadaşları da kendisini binlerce kilometre uzaklıktaki düğünün de yalnız bırakmadı. Çinli gelinin nedimeleri ve kız kardeşi düğün gecesinde kendisini bir de sürpriz yaparak, özel bir dans koreografi sundu. Çinli kızların dansı düğüne katılan davetliler tarafından alkışlarla desteklendi. Çinli gelin Sandra’nın anne ve babası da Çin’den gelerek, kızlarını Edirne’de yalnız bırakmadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >