Felç kalan genç kız iki üniversite bitirerek üçüncüsüne kayıt yaptırdı

Nil Mısır
Nil Mısır

16 yıl önce İstanbul Fatih’te oturdukları apartmandan düşerek felç kalan 31 yaşındaki Nil Mısır azmiyle herkese örnek oluyor. Sadece sağ elinin parmaklarını yüzde 25 oranında hareket ettirebilen genç kız, iki üniversiteyi bitirdi, üçüncüsüne kayıt yaptırdı.

Mehmet Hanifi-Leyla Mısır çiftinin üç erkek çocuğundan sonra dünyaya gelen tansiyon hastası Nil Mısır (31) henüz lise 2. sınıf öğrencisiyken İstanbul Fatih'te oturdukları apartmanın 5. katından düşerek ağır yaralandı.

Vücudunda kırıklar oluşan genç kız, 20 gün yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi verdi. Doktorlar, "Bir daha yürüyemez" dedi. 6 ay hastanelerde tedavi gördü. Hastalığıyla yüzleşince kendine yeni bir yol çizdi: "Pes etmemek..."

İki üniversite bitirdi

Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'ün haberine göre Nil'in tansiyonu, oturduğunda 4-5, uzandığında ise 5-8 aralığındaydı. Bu yüzden sürekli yatıyordu. 16 yılda sadece sağ kolunu ve parmaklarını yüzde 25 çalıştırabildi. Bu sürede liseyi, ardından iki üniversiteyi bitiren Nil, üçüncü üniversitesine kayıt yaptırdı.

“Kulak temizleme çubuklarıyla parmaklarımı sabitletip bantlatıyordum”

Nil Mısır, azmiyle büyük başarı elde ettiği eğitim sürecine dair şunları söyledi:

  • "Hastalığı kabullendikten sonra Stephen Hawking'in hayatını, yaptıklarını okudum. Bana büyük cesaret verdi. Klavyede tek tuşa basabilmek için kulak temizleme çubuklarıyla parmaklarımı sabitletip bantlatıyordum. O dönem, 70. Yıl Fizik Tedavi Hastanesi'nde Prof. Dr. Belgin Erhan 'Nil, seninle ilgilenmemi ister misin?' diye sorunca hayatım değişti. 16 yaşında 1.73 boyunda 23 kiloydum. Oturamıyor, ellerimi kollarımı kullanamıyordum. Belgin Hanım'ın desteğiyle parmaklarıma kas transferi yapıldı. Kalem tutmayı başardım ve liseyi tamamladım. Beykent Üniversitesi Bilgisayar Programlama ve Yazılım ile Marmara Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümlerini bitirdim. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'ne kayıt oldum ancak çeşitli nedenlerle yarıda bırakmak zorunda kaldım. Bu yıl ise Anadolu Üniversitesi AÖF Radyo TV Programcılığı'nda öğrenim görüyorum."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >