Yeni 'otel' uçak hazır: 24 günlük dünya turunda İstanbul'a da inecek

Four Seasons Otelin yeni dizayn edilen uçağının 2021'de gökyüzünde olacağı açıklandı.
Four Seasons Otelin yeni dizayn edilen uçağının 2021'de gökyüzünde olacağı açıklandı.

Kanada merkezli uluslararası otel zinciri Four Seasons, Boeing 757 uçağıyla aralarında İstanbul’un da bulunduğu rotalara düzenlediği ultra lüks uçaklara bir yenisini ekleyecek. İlk olarak 2015 yılında başlayan ve 3 hafta süren turları geliştirme kararı alan şirket, 2021'de yeni uçağının gökyüzünde olacağını duyurdu.

İlk olarak 2015 yılında başlayan 'ultra lüks tatil' rota üzerindeki belli noktalarda konaklama imkanı sunuyordu. Dünya çapında otel organizasyon hizmeti sunan Kanada merkezli Four Seasons Otel, özel olarak tasarlanan uçaklarına bir yenisini ekleyerek 'gökyüzünde'ki filosuna bir yeni uçak daha ekleyeceğini duyurdu.

Four Seasons, özel olarak tasarlanan Boeing 757 uçağıyla aralarında İstanbul’un da bulunduğu rotalara ultra lüks dünya turu düzenliyor. Ortalama 24 gün süren dünya turu için en ucuz bilet fiyatı ise 119 bin dolardı.

Uçağın iç dizaynında da çeşitli değişiklikler yapılıyor.
Uçağın iç dizaynında da çeşitli değişiklikler yapılıyor.

Yeni uçak 2021'de gökyüzünde

Bloomberg'te yer alan habere göre, beş yıldızlı otel zinciri Four Seasons, konaklamadaki standartlarını gökyüzüne taşıdıktan sonra şimdi de geliştirme kararı aldı. Four Seasons, en yüksek konforla dünyayı keşfetmek isteyen zengin müşteriler için özel tasarımlı uçağına bir yenisini ekleme kararı aldı. Mevcut rotada olduğu gibi yeni rotada da İstanbul Havalimanı'nın olması bekleniyor.

En düşük bilet 147 bin dolar

2021'de gökyüzünde olması planlanan uçağın rezervasyonlarının 2019'un ortalarında başlanması planlanıyor. En düşük biletin ise 147 bin dolar olacağı açıklandı.

Yeni uçakta 48 yolcu koltuğu bulunacak.
Yeni uçakta 48 yolcu koltuğu bulunacak.

Yeni uçakta neler olacak?

Airbus NEO ailesinin dar gövde uçaklarından A321LR, Four Seasons için yeniden tasarlanıyor. 48 yolcunun rahatlığının ön planda olduğu uçağın mevcutta kullanılan modeli Boeing 757-200ER'da ise 52 yolcu tura katılıyordu.

Şirketin, Boeing'den Airbus'a geçmesinin nedeni ise Airbus'ın daha fazla değişime imkan tanıması oldu.

Şirket, mutfak bölümünde büyük değişikliklerin habercisi bir açıklama yaptı.
Şirket, mutfak bölümünde büyük değişikliklerin habercisi bir açıklama yaptı.

Can sıkıntısını azaltmak istiyorlar

Uzun yolculuklarda yolcunun rahatının en önemli konu olmasının yanı sıra çeşitli aktivitelere de yer verilecek. Sağlık uzmanları, Sanat ve kültür derslerinin yanında her koltukta video akışını düzenlemek için bir iPad bulunacak.

Mutfakta da bir dizi yenilikler yağacağını açıklayan şirket, geniş bir menü sunacağının da garantisini veriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >