Gelin ve damat düğün arabası yerine kepçe kullandı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dünyaevine giren çift ilginç bir düğün konvoyu oluşturmaya karar verdi. Gelin arabası olarak araba yerine bakın ne tercih ettiler.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde dünyaevine giren 27 yaşındaki jeoloji mühendisi Ali Sarı ile 26 yaşındaki psikolojik danışman-rehber öğretmen Azize Sarı çifti, gelin arabası olarak lüks otomobil yerine kepçeli ekskavatörü tercih etti.

Gelin arabası olarak süslenen kepçeye oturan gelin ve damat arkalarından gelen 6 kepçe ve otomobiller ile görenlerin şaşkın bakışları arasında şehir turu attı.

Düğün konvoyu böyle görüntülendi.
Düğün konvoyu böyle görüntülendi.

Arkadaşlarından olumlu cevap alınca işe koyuldu

Dede ve baba mesleği olarak, babasının yanında kepçe operatörü olarak çalışan jeoloji mühendisi damat Ali Sarı, hafriyat işlerinde kullandığı ekskavatörü gelin arabası yaptı. Gelin almayı kendi çalıştığı ekskavatörle yapmak istediğini arkadaşlarına anlatan damat Ali Sarı’nın talebi arkadaşları tarafından da olumlu karşılanınca, ortaya ilginç görüntüler çıktı. Süsledikleri kepçeli ekskavatör ve yedi kepçe ile gelin almaya giden damat tarafı ilgi odağı oldu. Gelin ve damat ekskavatöre binerek Sarıgöl caddelerinde düdükler çalarak, kepçeli araçları ve ardından taksilerin oluşturduğu konvoy eşliğinde ilçeyi turladı. Şehir turunun ardından Sarıgöl Belediyesi Düğün Salonuna çevreye selam vererek gelen gelin ve damat alkışlarla salona girdi.

"Gerçekten çok romantik oldu"

Kepçeli gelin alayının çok romantik olduğunu kaydeden damat Ali Sarı, "Benim dedem ve babam yıllardır ilçede hafriyatçılık yaparak ekmeklerini kazandı. Ben de babamın yanında çalışıyorum. Arkadaşlarıma içimdeki utkuyu açtım. ’Kepçe ile gelin almaya gidelim’ dedim. Destek çıktılar ve düğünümde beni yalnız bırakmadılar. Konvoyda yedi kepçeli araç vardı. Birisi gelin aracı oldu. Gerçekten çok romantik oldu" dedi.

Gelin: Böyle bir anıyı yaşattığı için eşime teşekkür ederi

Kepçenin içine yerleştirilen gelin koltuğuna oturan genç gelin Azize Sarı ise duygularını şöyle açıkladı:
"Benim için sürpriz oldu. Kepçenin içerisine konulan gelin koltuğuna oturdum. Birlikte şehir turu attık. Görenlerin hayran bakışları arasında turumuzu atarken mutlu oldum. Böyle bir anıyı yaşattığı için eşime teşekkür ederim."

Sarıgöl Belediye Düğün Salonu önünde davul ve zurna eşliğinde birlikte harmandalı oynayan genç çifti mutlu günlerinde davetliler de yalnız bırakmayarak mutluluklarına ortak oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >