Gençlerin bayramı 19 Mayıs: Yurt genelinden manzaralar

mayıs
mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gençlere hitap etti.

Yurdun dört bir yanında yaşlı genç binlerce insanın katıldığı törenlerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra 81 il ve KKTC'den birer kadın ve erkek temsilci genç ile sporcuları kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de gençlerle buluştu: Kızıl elmamız her şeyiyle sizlere emanet

                                    
                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki gençlere hitaben yaptığı konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:'Müfredatımızı yeniden düzenleyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müfredatımızı yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçireceğiz." dedi. 'Artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız' 
Gençlere seslenen Erdoğan, "Artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız ve Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz." ifadelerini kullandı. 'Ülkemiz, hedeflerinden zerre kadar taviz vermemiştir'Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaten önlerine çıkartılabilecek tüm engellerin çıkartıldığına ve çıkartılmaya da devam edildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Ben, bütün bu yaşadıklarımızı bir kenara bırakıyorum. Sadece 2013 yılından beri maruz kaldığımız saldırılar, İstiklal Harbimizden bu yana başımıza gelen en ciddi sıkıntılardır. Gezi olaylarından 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimine, bölücü örgütün çukur eylemlerinden 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kadar her biri tarihi nitelikte pek çok olay yaşadık.
Ülkemiz, dünyanın en kanlı terör örgütlerinin saldırısı altında olmasına rağmen, hedeflerinden, yatırımlarından zerre kadar taviz vermemiştir. Yatırımlar yine devam etmiştir. Çünkü biz, kesinlikle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız, bu kararlılığın içerisindeyiz. Bu kararlılığın gerisindeki en büyük sebep, gençlerimize güvenli, huzurlu ve müreffeh bir Türkiye bırakmak ve ülkemize olan bağlılığımızdır."'Kızıl elmamız her şeyiyle sizlere emanet'"Gençlik döneminde yapılan hiçbir şey boşa gitmez. Bunun meyvelerini mutlaka toplarsınız. Bir ülkeyi yenmenin en kestirme yolu tarihleriyle olan ilişkilerini kesmekten geçer. Bizim tarihle bağlarımızı kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki, biz hep mağlubiyetlerle, ilkelliklerle geçmişi olan bir tarih okuduk. Şanlı tarihimizi bize okutmadılar. Bir takım gariplikler. Müfredatımız da bu şekilde değişecek. Tarih sadece geçmiş değil aynı zamanda geleceğimizi aydınlatan bir fenerdir. Kızıl elmamız her şeyiyle sizlere emanet."
Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de gençlerle buluştu: Kızıl elmamız her şeyiyle sizlere emanet Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki gençlere hitaben yaptığı konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:'Müfredatımızı yeniden düzenleyeceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müfredatımızı yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçireceğiz." dedi. 'Artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız' Gençlere seslenen Erdoğan, "Artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız ve Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz." ifadelerini kullandı. 'Ülkemiz, hedeflerinden zerre kadar taviz vermemiştir'Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaten önlerine çıkartılabilecek tüm engellerin çıkartıldığına ve çıkartılmaya da devam edildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Ben, bütün bu yaşadıklarımızı bir kenara bırakıyorum. Sadece 2013 yılından beri maruz kaldığımız saldırılar, İstiklal Harbimizden bu yana başımıza gelen en ciddi sıkıntılardır. Gezi olaylarından 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimine, bölücü örgütün çukur eylemlerinden 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kadar her biri tarihi nitelikte pek çok olay yaşadık. Ülkemiz, dünyanın en kanlı terör örgütlerinin saldırısı altında olmasına rağmen, hedeflerinden, yatırımlarından zerre kadar taviz vermemiştir. Yatırımlar yine devam etmiştir. Çünkü biz, kesinlikle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız, bu kararlılığın içerisindeyiz. Bu kararlılığın gerisindeki en büyük sebep, gençlerimize güvenli, huzurlu ve müreffeh bir Türkiye bırakmak ve ülkemize olan bağlılığımızdır."'Kızıl elmamız her şeyiyle sizlere emanet'"Gençlik döneminde yapılan hiçbir şey boşa gitmez. Bunun meyvelerini mutlaka toplarsınız. Bir ülkeyi yenmenin en kestirme yolu tarihleriyle olan ilişkilerini kesmekten geçer. Bizim tarihle bağlarımızı kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki, biz hep mağlubiyetlerle, ilkelliklerle geçmişi olan bir tarih okuduk. Şanlı tarihimizi bize okutmadılar. Bir takım gariplikler. Müfredatımız da bu şekilde değişecek. Tarih sadece geçmiş değil aynı zamanda geleceğimizi aydınlatan bir fenerdir. Kızıl elmamız her şeyiyle sizlere emanet."
Hafta sonu tatilinin 19 Mayıs’la birleşmesini fırsat bilen vatandaşlar, yollarda uzun kuyruklar oluşturdu.
Hafta sonu tatilinin 19 Mayıs’la birleşmesini fırsat bilen vatandaşlar, yollarda uzun kuyruklar oluşturdu.
Ankara'daki resmi etkinliklerde ilk anma 81 ilden gelen gençler ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Anıtkabir'de gerçekleşti.
Ankara'daki resmi etkinliklerde ilk anma 81 ilden gelen gençler ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Anıtkabir'de gerçekleşti.
Erzurum'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ gençlerle birlikte yürüdü.
Erzurum'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ gençlerle birlikte yürüdü.
Samsun'da yağmur etkinlikleri engellemedi.
Samsun'da yağmur etkinlikleri engellemedi.
İzmir'deki kutlamalarda gazilerimiz ön saflardaydı.
İzmir'deki kutlamalarda gazilerimiz ön saflardaydı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

4 yıl süren Kurtuluş Savaşı öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak her yıl Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

19 Mayıs etkinliklerinden objektiflere yansıyan fotoğraflar...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >