Güvenli Bölge: 'Mavi Vatan 2019'

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'nin her hafta merakla beklenen programı "Güvenli Bölge" Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatı olan "Mavi Vatan 2019”u masaya yatırıyor. İsmail Halis ve Mete Yarar’ın sunumuyla "Güvenli Bölge" GZT sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Kıbrıs Ada'sının 10. parselinde bulunan doğal gaz rezervine değinen Mete Yarar, yabancı bir ajanın ASELSAN'da gerçekleştirdiği planlarını içeren bir belgenin de detaylarını paylaştı.

Güvenli Bölge'nin bu haftaki bölümünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana vatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen 'Mavi Vatan 2019 Tatbikatı konuşuldu.

  • GZT takipçilerinin her salı merakla beklediği "Güvenli Bölge" programı İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla 21:30'da GZT'nin sosyal medya hesaplarından her hafta salı günü yayımlanıyor.

Mavi Vatan 2019

"Güvenli Bölge" Türkiye'yi çevreleyen üç denizde aynı anda gerçekleştirilen Mavi Vatan 2019 Tatbikatı'nın görüntüleriyle başladı.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi’nde eş zamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinin de katıldığı Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olan Mavi Vatan- 2019 Taktik Tatbikatı hakkında konuştu.

"ABD'ye hiçbir destek almadan gidip gelebiliyor"

"Tek kelimeyle Türk deniz kuvvetlerinin üstüne kona kona etap etap nereden nereye gittiğini hatırlıyorum" diyen Yarar, "Gurur duyuyorum şu an, 2019’da deniz kuvvetlerinin amiral gemisi olacak olan üzerinden uçakların inip kalkabileceği, SİHA'ların atak helikopterlerin olacağı Türkiye'nin en büyük gemisi sulara inecek. Reis sınıfı denizaltının en önemli özelliklerinden bir tanesi suyun altından ABD'ye hiçbir destek almadan gidip gelebiliyor. Kendi sınıfındaki en sessiz deniz altı 15 gün suyun altında kalabiliyor." dedi.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar
Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar

"Doğu Akdeniz'de doğal gaz bulundu"

F-16'lara 'anında keşif, haritalandırma ve imha' imkanı sağlayan TARP projesinin nasıl terör örgütü FETÖ'ye aktarıldığını anlattı.
F-16'lara 'anında keşif, haritalandırma ve imha' imkanı sağlayan TARP projesinin nasıl terör örgütü FETÖ'ye aktarıldığını anlattı.

Türkiye'de yakalanan yabancı ajan

Mete Yarar, yabancı bir ajanın Türkiye'ye dair planlarını içeren belgenin detaylarını paylaştı. Yarar, FETÖ'den yargılanan bir amiralin Genelkurmay karargahın içerisindeki odasında ele geçirilen belgeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kişiye özel ve gizli damgasıyla mühürlenmiş olan, yabancı bir ajanın Türkiye'ye dair planlarını içeren belge, hangi grubun nerede nasıl eylem yapacağının, kimlere silah verileceğinin mahalle mahalle yazılması gibi çok önemli ayrıntılar içeriyor.

İsmail Halis ve Mete Yarar Güvenli Bölge programının birinci yılını tamamladı.
İsmail Halis ve Mete Yarar Güvenli Bölge programının birinci yılını tamamladı.

TARP projesinin detaylarını örgüte verdi

Ankara'daki FETÖ soruşturmalarında itirafçı olan ASELSAN mühendisi Bahaeddin E., F-16'lara 'anında keşif, haritalandırma ve imha' imkanı sağlayan TARP projesinin detaylarını örgütün talebi üzerine mahrem imama teslim ettiğini itiraf etti.


  • Ankara'daki ASELSAN soruşturmasında itirafçı olan Bahattin E., kod adı 'Muhammet' olan mahrem imama, TARP projesine hangi kurumların dahil olduğunu, hangi birliklerin kullandığını, sözleşme tutarı, projenin detayları ve takvimiyle ilgili bilgiler verdiğini anlattı. ASELSAN'daki diğer FETÖ'cüler de kendi projelerini kopyalayıp verdi.

Bahattin E., işe başladıktan sonra kendisiyle ilgilenen ve SOCAR'da çalışan Gökhan isimli mahrem imamın, "Namazınızı ima yoluyla kılın veya evde kaza yapın, Ramazan ayında oruç tutmayın, kendinizi deşifre etmeyin" dediğini söylemişti.

Yunanistan medyasında gerçekleştirilen bir programda Türkiye'nin tamamladığı 'Mavi Vatan 2019' tatbikatı hakkındaki konuşmaya değinen İsmail Halis ve Mete Yarar programı herkesin izlemesini tavsiye etti.

İşte o program ve Türkiye hakkında konuşulanlar...


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >