İstanbul için kritik 'kar' uyarısı

Kırklareli'nde kar yağışı etkisini artırdı.
Kırklareli'nde kar yağışı etkisini artırdı.

Yurdun iç ve yüksek kesimlerini etkisini artıran kar yağışı, Trakya ve İstanbul'un batı ilçelerinde de bekleniyor. Kar yağışının yoğun olarak tahmin edildiği günün ise pazartesi olduğu ve etkisini salı akşama kadar göstereceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sıcaklıklar bölgede mevsim normallerinin altında seyredecek. Marmara Bölgesi'nde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

  • Çok bulutlu, genelinin yağışlı geçeceği tahmin edilen bölgede yağışların, karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor.

Kazdağları, havadan böyle görüntülendi.
Kazdağları, havadan böyle görüntülendi.

Yağışların, sabah ve öğle saatlerinde Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Yoğun kar yağışı pazartesi geliyor

Meteoroloji Müdürlüğü'nün son dakika uyarılarıyla tetikte bekleyen İstanbul'da kar henüz etkisini tam anlamıyla göstermedi.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre kar İstanbul'u hafta mesaisinin ilk günü olan pazartesi etkileyecek. Megakent İstanbul'da kar salı gününün akşam saatlerine kadar sürecek.

Hakkari'de 22 köy ve 68 mezranın yolu kardan kapandı.
Hakkari'de 22 köy ve 68 mezranın yolu kardan kapandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

  • İç Ege'nin kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Kar yağmasına yine en çok çocuklar sevindi.
Kar yağmasına yine en çok çocuklar sevindi.

Trakya'ya yoğun kar alarmı

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >