İstanbul’da 20 yılda 6 helikopter düştü

Arşiv
Arşiv

İstanbul Çekmeköy'de dün akşam saatlerinde bir askeri helikopter düştü. Kazada 4 kahraman askerimiz şehit oldu. Askeri helikopter kazasının incelenmesi için Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın görevlendirildiği bildirildi. İstanbul'da son 20 yılda 6 helikopter düştü, 23 kişi hayatını kaybetti.

Askeri helikopter İstanbul Çekmeköy'de bir sitenin oyun parkına düştü, kazada Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar şehit oldu.

Test uçuşu için 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan havalanan UH-1 tipi helikopterde önce 2 pilot ve 4 teknisyen vardı. Bakımdan yeni çıkan helikopter önce piste iniş yapıp 2 teknisyeni indirdi ve yeniden havalandı; ancak Kirazlı Dere Mahallesi üzerinde arızalandı.

Kahraman pilotlar helikopterin binalara çarpmasını önledi

Helikopter pilotları binaların arasındaki bir açık araziye zorunlu iniş yapmaya çalıştı. Pilotlar son bir çabayla helikopterin binalara çarpmasını önledi ama sitenin içindeki oyun parkına çakıldılar. Helikopter çarpışmayla alev aldı

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevkedildi. Yangına müdahale edildi. 4 askeri personel Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Acı haberi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya duyurdu

Helikopterin düştüğü site içinde hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadı.

İşte İstanbul'da son 20 yılda meydana gelen helikopter kazaları

3 Nisan 1998 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polisimiz şehit olurken, 4 polisimiz ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı.
3 Nisan 1998 Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polisimiz şehit olurken, 4 polisimiz ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı.
20 Mayıs 2011 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Beykoz’da içinde 3’ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaz’a düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2’si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.
20 Mayıs 2011 Beykoz’da içinde 3’ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaz’a düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2’si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.
10 Mart 2017 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.
10 Mart 2017 İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.
6 Eylül 2018 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İstanbul Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.
6 Eylül 2018 İstanbul Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.
26 Kasım 2018

                                    
                                    İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu, 4 askerimiz şehit olurken, bir askerimiz de yaralanmıştı.  Sancaktepe'de Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına çarpan UH-1 tipi askeri helikopter, sokağa düşmüştü. Binaların arasına düşen helikopterdeki askerlere ilk müdahale çevredeki vatandaşlarca yapılmış, 4 askerimiz şehit düşmüştü. Sokakta kimsenin olmaması nedeniyle olayda siviller zarar görmemişti.
26 Kasım 2018 İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu, 4 askerimiz şehit olurken, bir askerimiz de yaralanmıştı. Sancaktepe'de Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına çarpan UH-1 tipi askeri helikopter, sokağa düşmüştü. Binaların arasına düşen helikopterdeki askerlere ilk müdahale çevredeki vatandaşlarca yapılmış, 4 askerimiz şehit düşmüştü. Sokakta kimsenin olmaması nedeniyle olayda siviller zarar görmemişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >