Kanada Başbakanı’nın ‘ikizi', Afgan yetenek yarışmasında ortaya çıktı

Trudeau-Meftun
Trudeau-Meftun

Kanada seçimlerini kazanırken kendini 'yakışıklı' olarak sunmaya özen gösteren dünyanın birçok yerinde hayranları olan Kanada’nın Başbakan’ı Justin Trudeau'ya rakip çıktı. 'Afgan Star' yarışmacılarından Abdul Selam Meftun, Trudeau'ya benzerliğiyle sosyal medyada fenomen haline geldi.

Afganistan'da bir yetenek yarışmasına katılan Abdul Selam Meftun, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya olan benzerliğiyle dikkati çekti.

Afganistan'ın Badahşan eyaletindeki düğünlerde halk şarkıları söylerken TV'deki yetenek yarışması 'Afgan Star'a katılarak meşhur olan Abdul Selam Meftun, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun 'kayıp ikizi' olarak küresel çapta ilgi görüyor.

29 yaşındaki kıvırcık saçlı, kalın kaşlı türkücünün Justin Trudeau ile benzerliği ekrana çıkar çıkmaz jürinin ve izleyicilerin dikkatini çekti.

Kanada Başbakanı’nı programa çıktıktan sonra öğrendi

Programa katılana dek 23. Kanada Başbakanı'nın adını duymamış olan Abdul Selam Meftun, artık Justin Trudeau ile benzerliği üzerinden yarışmayı kazanmayı ve 'kayıp ikiziyle' tanışmayı umuyor.

  • Yarışmanın son 8'ine kalmayı başaran Meftun, Fransız haber ajansı AFP'ye "İnsanlar artık asıl ismimi unuttu. Beni 'Justin Trudeau' diye çağırıyorlar. Bense sosyal medyadaki fotoğrafları görene dek Justin Trudeau hakkında hiçbir şey bilmiyordum" diye konuştu.

“Kanada Başbakanı’yla tanışmak isterim”

Yarışmayı kazanarak kariyerini ilerletmek ve eşi ile 4 çocuğuna daha iyi bir hayat sağlayabilmek umudunu dile getiren Meftun, "Eğer o da isterse Trudeau ile tanışmak isterim. Ne de olsa o küresel bir kişilik, bense Afganistan'ın ücra bir köşesinden yoksul bir adamım. Neler olacağını göreceğiz" dedi.

Sosyal medyada 'Selam Trudeau' ya da 'Afgan Trudeau' lakaplarıyla fenomen haline getirilen Meftun için birçok paylaşım yapılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >