Kaşıkçı cinayetinde şoke eden detay: Tandırda mı yakıldı?

Arşiv
Arşiv

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 2018 yılı yapılan çalışmalarını faaliyet raporunda Cemal Kaşıkçı cinayetine de yer verdi. Faaliyet raporunda Kaşıkçının öldürüldükten sonra cesedinin nasıl yok edildiğine dair bulgur da yer aldı. Buna göre, konsolosluk konutunda 3 kuyunun yer aldığı ve bu kuyulardan birinin doğalgaz ve odunla ateşlenen tandır kuyusu olduğu kaydedildi. Cinayet için gelen ekipte yer alan Salah Muhammet A Tubaig’in ‘Kemikten elde edilen DNA analizi’ uzmanı olduğu belirtilirken, ekibin cinayet ardından ünlü bir restorandan 32 porsiyon et siparişi verdikleri de ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 2018 yılı yapılan çalışmalarını faaliyet raporunda Cemal Kaşıkçı cinayetine yer verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 2018 yılı içerisinde yapılan icraatlarını ‘Faaliyet Raporu’nda bir araya getirdi. Raporda 2018 yılında yaşanan Cemal Kaşıkçı cinayetine İstanbul polisinin nasıl çalıştığında yer aldı.

  • Kaşıkçı cinayetiyle ilgili çalışmaların Konsolosluk konutuna yoğunlaştığı belirtilen raporda, 3 kuyuya vurgu yapıldı. Bu kuyulardan 2'si su kuyusu diğerleri de doğalgaz ve odun ateşi ile yanan tandır kuyusu...

Faaliyet raporunda, kuyunun yüksek ateş ile ısı değerinin bine yükseltilebildiği belirtilirken, o ısıda DNA’dan tek bir zerre bırakılmayacağı kaydedildi.

32 porsiyon et siparişi verilmiş

Cinayet için gelen ekipte yer alan Salah Muhammet A Tubaig’in ‘Kemikten elde edilen DNA analizi’ uzmanı olduğu belirtilirken gelen ekibin cinayet ardından ünlü bir restorandan 32 porsiyon et siparişi verdikleri de ortaya çıktı. Bu etlerin 16 porsiyonunun çiğ et olduğu ortaya çıktı.

Raporda "Tandırda et pişirmek önceden yapılan planın bir parçası mıydı? Elbette bu sorular bir gün aydınlanacak. Araştırmalar henüz sonuçlanmış değil” ibaresine yer verildi.

Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz de ikinci kurban mı olacaktı?

Raporda konsolosluktaki bozuk kameralar ile ilgili de bir bölüm oluşturulmuş. O bölümde “Başkonsolosluk, içeride bulunan kameraların arızalı olduğunu bildirmişti. Araştırıldı. Sistemlerin teknik servisiyle yapılan görüşmeler, 2018'de herhangi bir arıza bildirimi yapılmadığını gösterdi. En son, 5 Temmuz 2017 de bildirim yapılmış. Aynı gün giderilmiş... Bir başka ayrıntı daha var. O gün Kaşıkçı'yı kapıda karşılayan görevli, anında içeriye bilgi veriyor. Aynı görevli, Hatice Cengiz'i gördüğü halde içeriye, "Kaşıkçı'yı dışarıda bekleyen var" demiyor. Bahsetmiş olsa infaz durdurulurdu. Bir ihtimal daha var. Belki de Hatice Cengiz nişanlısı gibi o vahşetin ikinci kurbanı olacaktı” ibaresi yer aldı.

"ABD’den ilginç ihbar”

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturma yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün, toplamda 224 ihbarı değerlendirmeye aldığı kaydedilen raporda, en ilginç ihbarlardan birinin ABD'den geldiği belirtildi.

Buna NASA ile irtibatlı olduğunu ifade eden bu kişinin "Cemal Kaşıkçı'yı Kahire'ye götürüp öldürdüler" dediği aktarılan raporda, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün ciddi bulduğu her bildirimi dikkatle incelediği vurgulandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >