Kayıp Leyla için Ağrı Valiliği kriz masası oluşturdu

4 yaşındaki Leyla Aydemir'in bulunması için Ağrı Valiliği kriz masası oluşturdu.
4 yaşındaki Leyla Aydemir'in bulunması için Ağrı Valiliği kriz masası oluşturdu.

Ramazan Bayramı'nın birinci günü Ağrı'da kaybolan Leyla Aydemir'in (4) bulunması için Ankara'dan kadavra ve arama kurtarma köpeği getirtildi. Ağrı Valiliği ise kaybolan küçük kız için ortak kriz masası oluşturdu.

Ramazan Bayramı’nın birinci günü Ağrı'da ziyaretine gittikleri dedesinin Bezirhane köyündeki evinin önünde biranda ortadan kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları, altıncı gününde de devam ediyor.

Ortak kriz masası oluşturuldu

  • Leyla’nın bulunması için Ankara’dan kadavra ve ceset arama köpeği getirtildi. Valilik kayıp Leyla için ortak kriz masası oluşturarak, küçük kızın 5 bin fotoğrafını bastırdı.


Ne olmuştu?

  • Ağrı kent merkezinde yaşayan Şükran-Nihat Aydemir çiftinin 3’ü erkek, 7 çocuğundan 6’ncısı olan Leyla, Ramazan Bayramı’nın ilk günü merkeze 15 kilometre uzaklıktaki 25 hane, 300 nüfuslu Bezirhane köyüne gitti. Aile, yakınlarıyla bayramlaştıktan sonra Nihat Aydemir’in babasının evine geldi. Aydemir çifti içeri girerken, küçük Leyla, kapı önünde oynamaya başladı. Yaklaşık 15 dakika sonra dışarı çıkan çift, kızlarını bulamadı. Çevreyi dolaşan, yakınlarının evlerine bakan aile, tüm çabalara karşın Leyla’ya ulaşamayınca jandarmaya haber verildi. Bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Köy ve çevresi didik didik arandı, ancak küçük kıza ulaşılamadı.

Arama-kurtarma çalışması 6. gününde

15 Haziran’dan beri jandarma, AFAD, güvenlik korucuları, UMKE, STK’lar ve gönüllüler tarafından oluşturan ekiplerin, eğitimli köpekler ve drone eşliğinde aradığı Leyla Aydemir, bulunamadı. Bugün de Ankara’dan getirilen Jandarma Genel Komutanlığına bağlı kadavra ve ceset arama köpeği arama çalışmalarına katıldı.

Valilikten açıklama

Valilik kayıp Leyla için ortak kriz masası oluşturdu
Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ailesiyle bayramlaşmak için gittiği dedesinin köyünde kaybolan Leyla Aydemir ile ilgili arama çalışmalarının sürdürüldüğü, her türlü veri ve ihbarın titizlikle değerlendirildiği belirtildi.

5 bin fotoğrafı bastırıldı

Açıklamada ayrıca, "Kayıp olan Leyla Aydemir isimli kız çocuğunun 5 bin adet fotoğrafı bastırılarak il genelinde dağıtımı yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile müştereken kriz masası oluşturularak her türlü veri ve ihbar titizlikle değerlendirilmektedir. Şu ana kadar kayıp olan Leyla Aydemir isimli kız çocuğuyla ilgili bir bulguya rastlanmamıştır. Arama faaliyetleri devam etmekte olup, her türlü teknik ve imkandan yararlanılmaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadeleri kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >