Kedi üzerine atlayınca, 15 iğneyi birden yuttu!

Hülya Dolanbay (17)
Hülya Dolanbay (17)

Elazığ'da eşine az rastlanır bir olay yaşandı. 17 yaşındaki Hülya Dolanbay ağzına aldığı 15 iğneyle balonları patlatmak isterken kedinin üzerine atlaması sonucu korkup iğneleri yuttu. 15 iğnenin 6'sı çıkarken 9'unun daha çıkarılması için Dolanbay tedavi altına alındı.

Elazığ’da ağzına aldığı iğnelerle balonları patlamaya çalışan Hülya Dolanbay (17) üstüne kedi atlaması sonucu korkarak ve 15 iğneyi yuttu.

Hasta takibe alındı

3’ü kolonoskopi, 3’ü de doğal yolla çıkan iğnelerden geriye kalan 9’u için hastanın takibe alındığı duruma göre müdahale edileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla beraber oyun oynayan Hülya Dolanbay, yere uzanarak ağzına 15 tane toplu ve dikiş iğnesi aldı. İğneleri balona fırlatarak patlatmaya çalışırken üzerine bir anda kedinin sıçramasıyla korkan Dolanbay, ağzındaki 15 iğneyi yuttu. Korkudan ailesine durumdan bahsetmeyen Dolanbay, diğer gün karın ağrısıyla Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Burada durumu doktorlara söyleyen Dolanbay, tedavi altına alındı.

İğnelerde 3’ü doğal yol ile çıkarken, midede ve ince bağırsakta bulunan 3 iğne de endoskopi yöntemiyle çıkarıldı. Kalan 9 iğnenin bağırsağın ilerisinde ve kalın bağırsakta olduğu öğrenilen Dolanbay, gözlem altına alındı. Gözlem sonucunda doğal yolla çıkmayan iğnelerin, kolonoskopi yöntemi ile alınacağı bildirildi.

"Aileme söyleyemedim"

Dışarıda arkadaşlarıyla oynadığını belirten Hülya Dolanbay, “Ağzıma 15 tane iğneyi aldım. Sonra yerde uzanarak balon patlatmaca oynayacaktık. Balona atarken birdenbire kedi üzerime atladı. Ne yapacağımı bilemedim. Birden hepsini yutmaya başladım. Aileme söyleyemedim. Karın ağrım vardı. Bir gün sonra acile geldim” dedi.

İğnelerin bir kısmı bağırsaklarında

3 tane iğneyi çıkardıklarını aktaran Prof.Dr. Doğan, “3 tane de hastamız dışkıyla çıkardı. Geri kalan henüz bağırsakta. Onları da çok yakın zamanda inşallah kolonoskopi ile çıkarma eğilimine gideceğiz. Toplam 15 tane iğne yutmuştu. Bunların bazıları toplu iğne bazıları da dikiş iğnesiydi. Dikiş iğnelerini çıkarırken biraz zorlandık. Çünkü herhangi bir ucunda tutacak yer olmadığından çıkarırken hastamız biraz incinmiş olabilir. Ama hepsini başarıyla çıkardık. Şuanda mide ve ince bağırsak üst kısmında kalan iğne yok. Geri kalanlar bağırsağın son kısmında. Onları da birkaç saat izleyip hastamız kendi dışkıyla çıkaramazsa kolonoskopi ile çıkarma eğilimine gideceğiz” şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >