Kıtaları birleştiren program: Global MBA

Arşiv
Arşiv

Türkiye'de iş pazarının her geçen gün gelişmesiyle, kalifiye ve kaliteli elemana duyulan ihtiyaç artıyor. Üniversiteden lisans derecesinde mezun olanlar yüksek lisans yapmak için araştırmalarını sürdürürken, üniversitelerden de farklı çalışmalar ortaya çıkmaya başladı. Yüksek Lisans eğitimini başka bir boyuta taşıyan Bahçeşehir Üniversitesi, uluslararası alanda yüksek lisans eğitiminin ilk öncüsü oldu. Global MBA'nın bütün detayları...

MBA nedir? MBA, “Master of Business Administration” kelimelerinin ilk harflerinden oluşan İngilizce bir kısaltmadır. Türkiye’deki üniversiteler İşletme Yüksek Lisans programlarında bu ismi kullanmayı tercih etmektedirler. MBA diye bilinen yüksek lisans eğitimi, İşletme Yönetimi alanında master yapmak anlamına geliyor.

Global MBA
Global MBA
  1. Türkiye’de ilk kez bir uluslararası yüksek lisans programını hayata geçiren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Global MBA programı ile öğrencilerine farklı ülkelerde yüksek lisans eğitimi alma fırsatını sundu. Global MBA programı ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin dünyanın birçok farklı ülkesinde bulunan kampüs ve akademik merkezinde eğitim gören öğrenciler, iş yaşamlarına ara vermeden ikişer haftalık programlarla yüksek lisans eğitimini tamamlıyor. ‘Girişimcilik’ ve ‘İnovasyon’ konularında Silikon Vadisi’nde eğitim alan öğrenciler, Yahoo, Google, Ebay gibi büyük şirketlerin yöneticileri ile görüşüyor ve deneyimlerini yerinde dinleme şansı yakalıyor.

Türk iş dünyasına başarılı yöneticiler kazandırmayı hedefleyen BAU, bu program ile Türkiye’nin uluslararası arenadaki vizyonuna önemli katkılar sağlayacak iş insanları yetiştiriyor.

Global MBA
Global MBA
  1. Global MBA programı ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin dünyanın birçok farklı ülkesinde bulunan kampüs ve akademik merkezinde eğitim gören öğrenciler, iş yaşamlarına ara vermeden ikişer haftalık programlarla yüksek lisans eğitimini tamamlıyor. Programlarının ilk haftasında akademik çalışmalara imza atan öğrenciler, ikinci haftada ise kampüs ve merkezlerin bulunduğu şehirlerde yer alan büyük şirketlerin yöneticileri ile bir araya geliyor.

Washington DC’de ABD’nin siyasi sistemi ve dış politikası hakkında detaylı bilgi edinen öğrenciler, ABD Kongresi’nde görevli senatör ve milletvekilleri ile tanışma imkanı buluyor.

Global MBA
Global MBA

Marka Yönetimi’ konusunda dünyanın önemli markalarına ev sahipliği yapan Berlin’de derslerini alan öğrenciler, Roma’da marka ve inovatif marka yönetimi çatısı altında günümüzde sektörlerinde hem yenilikçi hem de lider markaların temsilcileri ile bir araya geliyor. Büyük markaların gelişimine şahitlik etmiş uzmanlardan ‘markalaşma’ sürecini dinliyor. New York’ta finans dünyasının devleriyle bir araya gelerek Amerikan ekonomisi başta olmak üzere dünyada finansa yön veren isimlerle toplantı- lara katılma fırsatı yakalayan öğrenciler, Boston’da MIT gibi dünyanın en önemli üniversitelerinde girişimcilik yöntemlerini yakından incelemek üzere ziyaretler gerçekleştiriyor.

Global MBA
Global MBA

Programı kapsayan dersler neler?

Global MBA programına katılan öğrenciler, Global Politics, Global Economics, Current Issues in Finance, Financial Issues in Entrepreneurship, Business and Government Relations, Global Brand Management gibi dersler alıyorlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >