Kurtulmuş, internet medyası temsilcileriyle buluştu

Numan Kurtulmuş, internet medyası temsilcileriyle bir araya geldi.
Numan Kurtulmuş, internet medyası temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, internet medya mensupları ile bir araya geldi. Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepelerini İsrail'e devretmesiyle ilgili kararına değinerek, "İsterse 50 bin kere imza atsın, attığı bu imzanın uluslararası hukuk bakımından Golan Tepelerinin statüsünü değiştirecek hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, GZT.com’un Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer’in de katıldığı "İnternet Medya Buluşması"nda, medya mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle:

Yeni Zelanda terör saldırısı

Yeni Zelanda'da camiye saldıran teröristlerin önemli bir hazırlık yaptığını, sadece bir kişinin işi olmadığını dile getiren Kurtulmuş, bunun yeni bir saldırgan haçlı ideolojisinin diriltilmesi anlamında da vahim olduğunu anlattı.

  • Türk düşmanlığı ve Erdoğan karşıtlığı prim yaptığı için bu zehirli ırkçı dilin ana akım siyaseti de bir şekilde teslim aldığını belirten Kurtulmuş, buna karşı uyanık olunması gerektiğini, sonuçlarının Batı açısından da önemli olduğunu, Batıdaki akil ve mutedil siyasetçilerin yeni bir dil ve tarz oluşturması gerektiğini söyledi.

Olayın tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

  • "Yeni Zelanda hükümetinden beklentimiz ortaya koymuş oldukları bu dayanışma ruhunu bağımsız yargı süreçlerinde destekleyecek siyasi kararlığı göstermelidir. Ümit ederiz ki buradan sonuç alınır."

Yerel seçimlerdeki ittifaklar

Kurtulmuş, genel seçim havasına bürünmüş bir seçim yaşandığını belirterek, Millet İttifakı'nın ne çerçevesinin, ne de hangi konularda ittifak yaptığının belli olduğunu söyledi.

24 Haziran seçimlerinde CHP ve HDP arasındaki ittifakın örtülü bir ittifak olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu seçimdeki ittifakın örtülü değil bir açık bir şekilde olduğunu, karşılarındaki ittifakın tek amacının Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi ve AK Parti'nin düşmesi olduğunu anlattı.

Toplantıda soruları da yanıtlayan Kurtulmuş, uzun zamandır Türkiye'de ekonominin geriletilmesi, bunun sonucunda da halkın nezdinde iktidarın itibarının kaybettirilmesi yönünde çalışmalar sürdürüldüğünü dile getiren Kurtulmuş, 24 Haziran seçimlerinden sonra da bir takım spekülasyonlarla Türk lirası üzerinde olağanüstü yüksek bir hareketliliğin yaşandığını, döviz üzerinde aşırı bir hareketlilik olduğunu anlattı.

Seçim anketleri

Seçimlerde karşılarında 4'lü bir ittifak olduğunu, "listelerde çok sayıda PKK iltisaklı isimlerin yer aldığının ortaya çıktığı, bunun da zaten gizlenmediği" ifadelerini kullanan Kurtulmuş, bu listelerdeki isimlerin hukuken seçilmesine engel varsa terör bağlantıları ortaya konulması durumunda bunun siyasi bir mesele değil, polisiye bir durum ve yargının meselesi olduğunu kaydetti.

Bu seçimdeki kararsız seçmenin diğer seçimlere göre biraz fazla olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Uzun bir kampanya dönemi oldu. Kampanya başında kararsızların fazla görülmesi normaldi. Bunun giderek azaldığını görüyoruz. Son haftada bunların marjinal noktaya geldiğini görüyoruz. Bu kararsızlar 'Seçime gideyim mi, gitmeyeyim mi' noktasındadır. Bunların son günlerde tamamen ortadan kalkacağını düşünüyorum. Bu seçimlerde çok yüksek katılım bekliyoruz" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >