Kuzey Irak Operasyonu

Arşiv
Arşiv

Irak'ın kuzeyinde TSK tarafından düzenlenen operasyonda 8 PKK'lı daha etkisiz hale getirildi, 10 Mart'ta başlatılan operasyonun başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38'e yükseldi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarına yönelik operasyonda saldırı hazırlığındaki 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığına bağlı 34. Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığınca 10 Mart'ta PKK'lı teröristlerin sınırın Irak tarafındaki kamplarına yönelik başlatılan hava destekli operasyonların kararlılıkla devam edildiği öğrenildi.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38 oldu

Güvenlik güçlerince Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde yürütülen operasyonda, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespit edilen saldırı hazırlığındaki 8 PKK'lı terörist, gerçekleştirilen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Böylelikle 10 Mart'tan bu yana devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38'e yükseldi.

Mağara depo olarak kullanılıyordu

Operasyonda, PKK'lı teröristlerce depo olarak kullanılan mağara güvenlik güçlerince tespit edildi.

Mağarada yapılan aramada, çok sayıda gıda ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, söz konusu bölgede imha edildi. Operasyon bölgesinde şimdiye kadar teröristlerce kullanılan 15 mağara ve 30 barınak kullanılmaz hale getirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >