Mahkeme doktor ihmalini affetmedi! 97 milyon lira ceza kesildi

Doğumu sonrası oksijensiz kalarak beyin felci geçiren küçük çocuk, açılan 12 yıllık davanın ardından rekor bir tazminat kazandı.

Holly Greenhow, 2005 yılının kasım ayında Cambridgeshire'ın Huntingdon bölgesi yakınındaki Hinchingbrooke Hastanesi'nde dünyaya geldi. Ancak doğumu sırasında 35 dakika boyunca oksijensiz kaldı. Olay sonrası beyin felci olarak da bilinen serebral palsi hastalığına (doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında merkezî sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesiyle oluşan hastalık) sahip olan Greenhow, bakıma muhtaç bir hale geldi.

Ömür Boyu Bakım ve Tedavisi İçin 15 Milyon Sterlin

Yaşananların ardından mahkeme sürecini başlatan aile, 12 yıllık hukuk savaşının ardından davayı kazandı. Londra'daki Yüksek Mahkeme'de hakim David Pittaway tarafından görülen oturumda, Holly'nin ömür boyu bakım ve tedavisi için gerekli olan 15 Milyon 480 Bin sterlinin (yaklaşık 97 milyon TL) ödenmesine karar verildi.

Buna göre, 6,4 Milyon Sterlinlik tazminatın yanı sıra, yıllık 110 Bin ila 200 Bin Sterlin arasında değişen miktarlarda ödeme yapılacak. Bu para, Holly'nin hayatının geri kalanında ihtiyacı olan bakım ve tedavisi için harcanacak.

12 Yıllık Hukuk Savaşı Sona Erdi

46 yaşındaki anne Fiona Greenhow, "Sonunda bitti. Bu olağanüstü bir duygu. 12 yıldan fazla bir süredir devam ediyordu. Eğer en başında bana bu kadar uzun süreceğini söyleseydiniz, size inanmazdım. Bu mücadelenin artık bittiğini bilmek güzel. Holly gelecekte de finansal açıdan güvende olacak ve kardeşi Oliver'ın, kendini ona bakmaktan sorumlu hissetmesi gerekmeyecek. Bakıcılarının desteğiyle bağımsız bir şekilde yaşayabileceğini umuyorum" dedi.

Bugün 12 yaşındaki Holly'nin annesi Fiona Greenhow kızının özgürce iletişim kurmasını sağlayan teknoloji sayesinde daha dolu bir yaşam sürmeyi başardığını söyledi. Greenhow "O çok sosyal bir kız. Gülüşüyle bütün odayı aydınlatabilir. O aynı zamanda inanılmaz derecede iradeli" şeklinde konuştu.

Tedavi İçin ABD'ye Gidebilir

Tesco ve Boden'in kampanyalarında yer alan Holly, 8 yaşından beri modellik yapıyor. Annesi onun engelli modellerin savunucusu olmasını istiyor. Annesi, babası ve 14 yaşındaki ağabeyi ile Huntingdon'da yaşayan Holly'nin kök hücre tedavisi için ABD'ye gitme ihtimali bulunuyor.

Kaynak: Londrali.com

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >