Manisa'da askerlik yapacaklar buraya!

1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı
1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa

Manisa'nın iklimi nasıldır?

Manisa şehri Manisa dağının etkisi altındadır. Dağın şehre bakan çıplak ve sarp yüzü yazın yanıcı, kışın dondurucu bir etki yapmaktadır.

Manisa'da yapılacak aktiviteler neler?

  • - 21 Mart’ta yapılan Mesir Festivaline katılın.
  • - Manisa’nın merkezinde bulunan Yeni Han’a gidin ve gezin.
  • - Manisa’nın simgelerinden olan Spil Dağına mutlaka gidin ve Spil Dağını mutlaka gezin.
  • - Manisa’nın merkezine bağlı olan Çaybaşı Mahallesinde bulunan Ağlayan Kaya’yı kesin olarak görün.

1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı nasıl gidilir?

Manisa'ya ulaşım oldukça kolay bedelli askerliğini Manisa'da yapacak askerler ulaşım için kara, hava veya tren yolunu kullanabilir.

Özel Araç: Manisa’nın merkezine karayolu ile özel araçlarıyla yolculuk yapmak isteyenlerin, İstanbul’dan 433 kilometre, Ankara’dan 563 kilometre, İzmir’den 38 kilometre yol katetmesi gerekiyor.

Otobüs: Manisa’ya pek çok şehirden otobüs firması sefer yapıyor. Manisa Otogarı’nda indikten sonra birliğinize gitmek için 15 dakika kadar yürüyebilir veya 5 dakikalık taksi yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Manisa’ya otobüs ile Ankara’dan yolculuk 8 saat, İstanbul’dan 8 saat ve Bursa’dan 5 saat sürüyor.

Tren: Manisa’nın merkezine direkt olarak giden tren ile yolculuk yapmak isteyenler, yalnızca Uşak ve İzmir’den binecekleri trenler ile bu yolculuğu yapabilirler.

Merkez tren garına ulaştıktan sonra birliğinize yaklaşık 3 kilometrelik kısa bir mesafe bulunuyor. Tren garında bulunan askeri inzibatlara belgelerinizi göstererek onlarla beraber birliğinize teslim olabilirsiniz.

Diğer bir yol ise otogarların önünden kalkan dolmuşlar ile birliğe ulaşmanız 10 dakikanızı alacaktır.

Uçak: Manisa’ya en yakın havaalanı İzmir Adnan Menderes Havaalanıdır. Yaklaşık 39 km uzaklıkta bulunan havaalanından İzmir otogarına oradan da otobüsle Manisa’ya geçebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >