Manisa'da dev yayın balığı şaşkınlık yarattı

​Manisa'da dev yayın balığı şaşkınlık yarattı
​Manisa'da dev yayın balığı şaşkınlık yarattı

Manisa'da Demirköprü Baraj Gölü'nde 2 metre 50 santim boyunda dev yayın balığı yakalandı. 128 kilogram ağırlığındaki balığı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Manisa’nın Salihli ilçesinde, balıkçılar dev bir yayın balığı yakaladı. 2 metre 50 santim boyunda, 128 kilo ağırlığındaki dev balık yoldan geçenlerin ilgisini çekti.

Dev yayın balığını gören vatandaşlar fotoğraf çekildi.
Dev yayın balığını gören vatandaşlar fotoğraf çekildi.

Demirköprü Baraj Gölü’nde balıkçı Cemil Demir tarafından ağ atma yönetimi ile yakalanan 128 kilo gram ağırlığındaki yayın balığı ise Salihli ilçesinde bir balıkçıda satışa çıkarılırken, dev yayın balığını görenler ise şaşkınlığını gizleyemeyip bol bol fotoğraf çekti.
Dev balığın satışa çıkarıldığı işyeri sahibi İbrahim Hemitli, baraj gölünde bugüne kadar balıkçılar tarafından 100 kilogram civarı çok sayıda balık yakalandığını ancak bu balığın son yıllarda yakalanan en büyük yayın balığı olduğunu söyledi.

Balığı yakında fotoğrafını çeken vatandaşlar da oldu.
Balığı yakında fotoğrafını çeken vatandaşlar da oldu.

'Bu ağırlıktaki balığı yakalamak kolay değil'

Dev balığı kilogram hesabı olarak satışa çıkardıklarını belirten Hemitli, işyeri önünde sergiledikleri balığın boyutuyla vatandaşlar tarafından ilgi odağı olduğunu belirtti. Kiminin balığı merak ettiğini, kiminin ise bol bol fotoğraf çektiğini dile getiren Hemitli “Yayın balığı da lezzeti itibariyle tercih edilen bir tür. Demirköprü Baraj Gölü’nde 200 kilogram ve daha üstü yayın balıkları da mevcut ancak bu balıkları ağırlıkları nedeniyle yakalamak kolay değil” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >