Meclisin en genç vekil adayları ve seçilme ihtimalleri

​Meclisin en genç vekil adayları ve seçilme ihtimalleri​
​Meclisin en genç vekil adayları ve seçilme ihtimalleri​

Seçilme yaşının 25’ten 18’e düşmesinin ardından partilerin milletvekili listelerinde genç isimlerin bulunması dikkati çekti. AK Parti’den 57 genç isim listelerde kendilerine yer bulurken bu sayı CHP’de 48, MHP’de 2 ve İYİ Parti’de oldu.

Anayasa değişikliğiyle seçilme yaşının 25’ten 18’e düşmesinin ardından milletvekili listelerinde de genç isimler dikkat çekti. İşte en genç adaylar ve seçilebilme ihtimalleri.

Elif Nur Bayram - AK Parti

                                    
                                    18 yaşındaki Elif Nur Bayram, Kocaeli'de 11. sıradan AK Parti listesine girerek Türkiye'nin en genç milletvekili adayı oldu. Kocaeli Fen Lisesi'nde son sınıf öğrencisi olan Bayram, 24 Haziran seçimlerinden bir hafta sonra da üniversite sınavına girecek. Elif Nur Bayram, “Hem üniversite sınavı hem de seçimler için çok çalışacağım. İstanbul Tıp Fakültesi’ni kazanmak da bir diğer hayalim. Umarım iki hayalim de gerçek olur. İyi bir planlama yapıldığı takdirde hem üniversite hem siyasetin birlikte yürütülebileceğine inanıyorum” diye konuştu.KOCAELİ'DEN KAÇ MİLLETVEKİLİ SEÇİLİYOR?TBMM'deki milletvekili sayısı, 16 Nisan 2017'de yapılan referandumla 550'den 600'e çıkarılmıştı.
Kocaeli'nin daha önce 11 olan milletvekili sayısı da 13'e çıkarılmıştı.
Elif Nur Bayram - AK Parti 18 yaşındaki Elif Nur Bayram, Kocaeli'de 11. sıradan AK Parti listesine girerek Türkiye'nin en genç milletvekili adayı oldu. Kocaeli Fen Lisesi'nde son sınıf öğrencisi olan Bayram, 24 Haziran seçimlerinden bir hafta sonra da üniversite sınavına girecek. Elif Nur Bayram, “Hem üniversite sınavı hem de seçimler için çok çalışacağım. İstanbul Tıp Fakültesi’ni kazanmak da bir diğer hayalim. Umarım iki hayalim de gerçek olur. İyi bir planlama yapıldığı takdirde hem üniversite hem siyasetin birlikte yürütülebileceğine inanıyorum” diye konuştu.KOCAELİ'DEN KAÇ MİLLETVEKİLİ SEÇİLİYOR?TBMM'deki milletvekili sayısı, 16 Nisan 2017'de yapılan referandumla 550'den 600'e çıkarılmıştı. Kocaeli'nin daha önce 11 olan milletvekili sayısı da 13'e çıkarılmıştı.
Rümeysa Kadak - AK Parti

                                    AK Parti listesindeki genç adaylardan sadece Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) da en genç üyesi olan Rümeysa Kadak, seçilebilecek yerden aday gösterildi. 22 yaşındaki Rümeysa Kadak, İstanbul 3’üncü bölge 10’uncu sıradan listeye girdi. Kadak, Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği’nde okuyor.Rümeysa Kadak, AK Parti İstanbul 3’üncü bölge 10’uncu sıradan aday oldu. İstanbul 3’üncü bölgeden toplam 35 milletvekili seçiliyor. Son seçimde AK Parti 3’üncü bölgeden 16 milletvekili çıkartmıştı.
Rümeysa Kadak - AK Parti AK Parti listesindeki genç adaylardan sadece Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) da en genç üyesi olan Rümeysa Kadak, seçilebilecek yerden aday gösterildi. 22 yaşındaki Rümeysa Kadak, İstanbul 3’üncü bölge 10’uncu sıradan listeye girdi. Kadak, Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği’nde okuyor.Rümeysa Kadak, AK Parti İstanbul 3’üncü bölge 10’uncu sıradan aday oldu. İstanbul 3’üncü bölgeden toplam 35 milletvekili seçiliyor. Son seçimde AK Parti 3’üncü bölgeden 16 milletvekili çıkartmıştı.
Irmak Neriman Nebioğlu - CHP

                                    
                                    20 yaşındaki Irmak Neriman Nebioğlu da CHP listesinde İstanbul 3’üncü bölgeden 19’uncu sırada yer alıyor. Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Nebioğlu küçük yaşlardan bu yana siyasetin içinde olmak istediğini ve ailesinin kendisini çok desteklediğini vurguladı.İstanbul 3’üncü bölgeden 35 aday çıkartılıyor. CHP 2015 yılı genel seçimlerinde İstanbul 3’üncü bölgeden 9 milletvekili kazandı.
Irmak Neriman Nebioğlu - CHP 20 yaşındaki Irmak Neriman Nebioğlu da CHP listesinde İstanbul 3’üncü bölgeden 19’uncu sırada yer alıyor. Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Nebioğlu küçük yaşlardan bu yana siyasetin içinde olmak istediğini ve ailesinin kendisini çok desteklediğini vurguladı.İstanbul 3’üncü bölgeden 35 aday çıkartılıyor. CHP 2015 yılı genel seçimlerinde İstanbul 3’üncü bölgeden 9 milletvekili kazandı.
İsmail Hakkı Gül - CHP

                                    
                                    CHP’nin Antalya milletvekili aday listesinde 16’ncı sırada Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün oğlu İsmail Hakkı Gül yer aldı.CHP listesinin son sırasında yer alan milletvekili adayı İsmail Hakkı Gül, babası gibi siyasetin en gençlerinden oldu. 1994 seçimlerinde 31 yaşındayken, CHP’den Kemer Belediye Başkanlığı’na seçilen Mustafa Gül’ün oğlu İsmail Hakkı Gül, dün YSK’ya teslim edilen listede CHP Antalya’nın 16’ncı sıra adayı gösterildi.
İsmail Hakkı Gül - CHP CHP’nin Antalya milletvekili aday listesinde 16’ncı sırada Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün oğlu İsmail Hakkı Gül yer aldı.CHP listesinin son sırasında yer alan milletvekili adayı İsmail Hakkı Gül, babası gibi siyasetin en gençlerinden oldu. 1994 seçimlerinde 31 yaşındayken, CHP’den Kemer Belediye Başkanlığı’na seçilen Mustafa Gül’ün oğlu İsmail Hakkı Gül, dün YSK’ya teslim edilen listede CHP Antalya’nın 16’ncı sıra adayı gösterildi.
Veli Oğuzhan Öztürk - MHP

                                    
                                    Lise son sınıf öğrencisi olan Veli Oğuzhan Öztürk, MHP'nin en genç milletvekili adaylarından oldu. 18 yaşında olan Öztürk Kayseri 10’uncu sıradan milletvekili adayı oldu. Kayseri 10 milletvekili çıkartıyor. MHP 2015 genel seçimlerinde Kayseri’den 1 milletvekilini Meclis’e yollamıştı.
Veli Oğuzhan Öztürk - MHP Lise son sınıf öğrencisi olan Veli Oğuzhan Öztürk, MHP'nin en genç milletvekili adaylarından oldu. 18 yaşında olan Öztürk Kayseri 10’uncu sıradan milletvekili adayı oldu. Kayseri 10 milletvekili çıkartıyor. MHP 2015 genel seçimlerinde Kayseri’den 1 milletvekilini Meclis’e yollamıştı.
Ali Özkan - MHP

                                    
                                    MHP'nin bir diğer gen adayı 18 yaşındaki Ali Özkan oldu. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Isparta Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birim Başkanı olan Özkan, MHP Isparta 4’üncü sıradan milletvekili adayı oldu. Isparta toplam 4 milletvekili çıkartıyor. MHP 2015 yılı genel seçimlerinde Isparta’dan 2 vekil kazandı.
Ali Özkan - MHP MHP'nin bir diğer gen adayı 18 yaşındaki Ali Özkan oldu. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Isparta Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birim Başkanı olan Özkan, MHP Isparta 4’üncü sıradan milletvekili adayı oldu. Isparta toplam 4 milletvekili çıkartıyor. MHP 2015 yılı genel seçimlerinde Isparta’dan 2 vekil kazandı.
Merve Asa - İYİ Parti

                                    
                                    Bursalı lise öğrencisi 18 yaşındaki Merve Asa, İYİ Parti'den milletvekili adayı olarak, Türkiye'nin en genç milletvekili adayları arasına ismini yazdırdı. Merve Asa, Bursa 1’inci bölge 10’uncu sıradan milletvekili adayı gösterildi.  Asa hem üniversite sınavına hazırlanıyor hem de seçim çalışmalarını yürütmeyi planlıyor. Meslek tercihi olarak diş hekimliği hayali kuran Merve Asa Bursa 1’inci bölge 10’uncu sıradan milletvekili adayı gösterildi. Bu bölgenin 10 milletvekili bulunuyor.
Merve Asa - İYİ Parti Bursalı lise öğrencisi 18 yaşındaki Merve Asa, İYİ Parti'den milletvekili adayı olarak, Türkiye'nin en genç milletvekili adayları arasına ismini yazdırdı. Merve Asa, Bursa 1’inci bölge 10’uncu sıradan milletvekili adayı gösterildi. Asa hem üniversite sınavına hazırlanıyor hem de seçim çalışmalarını yürütmeyi planlıyor. Meslek tercihi olarak diş hekimliği hayali kuran Merve Asa Bursa 1’inci bölge 10’uncu sıradan milletvekili adayı gösterildi. Bu bölgenin 10 milletvekili bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >