Merkez Bankası'nın açıklaması sonrası dolarda son durum

Merkez Bankası'ndan dolara sözlü müdahale
Merkez Bankası'ndan dolara sözlü müdahale

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar 4,50'yi aşarak rekor kırdı, euro 5,32'yi aşarak rekor tazeledi. TCMB doların 4,50'yi aşmasının ardından bir açıklama yaptı. Merkez Bankası'nın açıklaması sonrası 4,50'deki dolar 4,40'lara kadar geriledi. Ancak ekonomi zirvesi olmayacağı beklentisiyle kur yeniden 4,45'e yükseldi.

Döviz piyasasında dolar ve euro yüksek seyrini koruyor. Bankalararası piyasada dolar/TL 4,50'yi aşarak rekor düzeye çıktı. Dolar 4,5010 ile tüm zamanların en yükseğini gördü.

Merkez bankası açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır."

Merkez Bankası'nın açıklamasından önce 4.50 lira seviyesine kadar çıkan dolar kuru 4.45 TL seviyelerine geriledi.

Merkez Bankası'nın açıklaması sonrası 4,50'deki dolar 4,40'lara kadar geriledi. Ancak Ankara'da ekonomi zirvesi olmayacağı beklentisiyle kur yeniden 4,45'e çıktı.

Öte yandan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) de, bankacılık sektörünün, büyük ölçüde uluslararası gelişmelerin neden olduğu son dönemdeki zorlu süreçten kaynaklanan riskleri de doğru yöneterek pozitif görünümünü koruyacak kabiliyette olduğunu belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya

Merkez Bankası Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Erdoğan ve Çetinkaya'nın görüşmesinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan'ın da bulunacağı kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >