Nauert, ABD'nin BM Daimi Temsilciliği adaylığından çekildi

Heather Nauert, ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği adaylığından çekildi.
Heather Nauert, ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği adaylığından çekildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in, ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği adaylığından çekildiği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in, ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği adaylığından çekildiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, yaptığı yazılı açıklamada, Nauert'in BM Daimi Temsilciliğine adaylıktan çekilmesine ilişkin ifadelerine yer verdi.

Trump aday göstermişti

Buna göre Nauert, BM Daimi Temsilciği pozisyonuna kendisini aday gösterdiği için Başkan Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya teşekkür etti. Nauert, çekilme kararına ilişkin, "Son iki ay ailem için çok yorucu oldu. Bu sebeple ailemin yararına adaylıktan çekiliyorum." ifadesini kullandı.

  • Nauert, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olarak Trump yönetimi altında görev yapmaktan onur duyduğunu belirterek, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına da teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Nauert hakkında açıklama yaptı.
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Nauert hakkında açıklama yaptı.

Bakan Pompeo da Nauert'in kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Heather Nauert, ekibimin kıdemli bir üyesi olarak görevlerini mükemmel şekilde yerine getirdi. ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçiliği adaylığından çekilme kararına saygı duyuyorum. Heather'a gelecekteki tüm girişimlerinde başarılar diliyor ve kendisinin aldığı her rolde bu ulusun büyük bir temsilcisi olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Nauert uçakta bir açıklama yapmıştı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Nauert uçakta bir açıklama yapmıştı.

Nauert'e 'tecrübe' eleştirisi

Trump, ülkesinin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevine aday gösterdiği Nauert için "Çok yetenekli, çok akıllı, çok hızlı ve bence herkes tarafından saygı görecek.'' ifadesini kullanmıştı, fakat Daimi Temsilcilik pozisyonuna gelmesi için ABD Senatosunca onaylanması gereken Nauert, "siyasi tecrübesizlik" gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >