Öfke büyüyor: 110 bin dolara aldığı izinle nadir görülen dağ keçisini öldürdü

Bryan Kinsel Harlan vurduğu keçiyle bir de fotoğraf çektirdi.

Amerikalı bir av tutkunu, Pakistan'da 110 bin dolar vererek aldığı av izniyle nadir görülen bir dağ keçisini öldürdü. Nesli tükenme tehlikesi bulunan keçinin öldürülmesine ilişkin tepkiler ise çığ gibi büyüyor.

Pakistan'da 110 bin dolara aldığı izinle nadir görülen dağ keçisini öldüren Amerikalı avcıya öfke yağdı. Amerikalı avcı, Pakistan'da nesli tükenme tehlikesi altında olan bir yaban keçisini, 110 bin dolara aldığı 'izinle' öldürdü.

Yavruları yanındaydı

Sosyal medya hesabından yayımlanan ve hayvanın yavrusunun yanında, 230 metreden vurulma anını ve sonrasındaki kutlamaları gösteren video, Pakistan'da büyük tepkiye neden oldu.

Dünya genelinde 5700 burma boynuzlu keçi kaldığı tahmin ediliyor.
Dünya genelinde 5700 burma boynuzlu keçi kaldığı tahmin ediliyor.

Zafer pozu verdi

Videoda Bryan Kinsel Harlan adlı avcı, dağlık Gilgit bölgesinde 15 kadar köylünün yardımıyla çıktığı avda, boynuzlarından sürüklediği hayvanla zafer pozu verdi.

Videoda Harlan'ın sevincine ona rehberlik edenlerin de katıldığı görülüyor.

'Av için en çok ödenen para'

Sosyal medyada birçok Pakistanlı tarafından "zalimlikle" suçlanan Harlan'ın ülke tarihinde av ruhsatı için en çok para ödeyen kişi olduğu belirtiliyor.

Pakistan medyasına göre, Harlan, son birkaç haftada av için en az 100 bin dolar ödeyen üçüncü kişi. Hayvan hakları örgütü PETA, "zarif bir birey" olarak nitelediği hayvanın öldürülmesini kınadı. Birçok Pakistanlı da bu tür hayvanların avlanmasına yasak getirilmesini istedi.

Avcı, 110 bin dolar vererek av için izin aldı.
Avcı, 110 bin dolar vererek av için izin aldı.

'Dünyada 5700 burma boynuzlu keçi kaldı'

Burma boynuzlu keçiler, Pakistan'ın milli hayvanlarından biri olmasına rağmen, avlanmaları yasak değil. Hayvanların ilginç boynuzları avcıları cezbettiği söyleniyor.

2015'e kadar nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanlar kategorisinde yer alan bu dağ keçisi türü, sayılarının görece artmaya başlaması üzerine Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından "nesli tükenme tehlikesine yakın" hayvanlar statüsüne geçirilmişti.

Dünya genelinde 5700 kadar burma boynuzlu keçinin yaşadığı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >