Ortadoğu'nun en güçlü ordusu: Türk Silahlı Kuvvetleri

Türk Silahlı Kuvvetleri
Türk Silahlı Kuvvetleri

Dünyanın en güçlü ordularının derlendiği Global Firepower, Orta Doğu'nun en güçlü ordusunu seçti. Sıralamanın ilk sırasını Türkiye alırken, Forbes listeyi ilk sayfasından duyurdu.

Dünyanın en güçlü ordularını tespit eden Global Firepower kuruluşu Orta Doğu'nun en güçlü ordularını seçti. Listenin ilk sırasında Türkiye bulunuyor. Dünyanın en prestijli ekonomi dergisi Forbes ise listeyi ilk sayfasından duyurdu.

Forbes'in haberine göre, Türkiye'nin bu başarısı sürpriz olmadı. Ancak Bölgede değerlendirmeye tabi tutulan zengin Suudiler ve teknolojik gizemli İsrailliler de olunca, son 15 yıl içerisinde yapılan atılımlar ile bu noktaya gelen Türkiye için Orta Doğu'da elde edilen bu başarı oldukça önemli görünüyor.

Asker, mühimmat sayısı ile bütçe endeksinin oranlanmasıyla elde edilen sıralamada Türkiye, 80 milyar dolarlık sağlam bütçesi ve 356 bin kişilik ordusuyla önemli ülkelerin de bulunduğu listede 0.2491 puanla liderliğe ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri
Türk Silahlı Kuvvetleri

Global sıralamada 8. sırada

Türkiye'nin bu başarısı yalnızca Orta Doğu ile sınırlı değil, aynı zamanda dünya listesinde de geçerliliğini gösteriyor. Bu yıl içinde Global Firepower'ın yayınladığı "Dünya listesi" verilerinde 8'inci sırada yer alıyor.

İlk üç sırayı ABD, Rusya ve Çin'in paylaştığı en güçlü ordular listesinde Türkiye, Almanya'da dahil bir çok ülkenin üstünde bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri
Türk Silahlı Kuvvetleri

İsrail, Türkiye'nin gerisinde

Türkiye'nin birinci sırada yer aldığı Orta Doğu'nun en güçlü orduları listesinde ikinci sırada Mısır yer alırken, üçüncü sırada İsrail bulunuyor.

Dev yatırımlarla, özellikle Yemen'de Şii milislere yönelik açtığı savaş ile gündemden düşmeyen Suudi Arabistan ise milyarlarca dolarlık yatırımlarına rağmen listenin 5'inci sırasında kendine yer bulabildi. Ateş hattında bulunan Suriye 7'inci sırada yer alırken, 10 ülkenin yer aldığı tablonun sonunda yer alan ülke ise BAE oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >