Peugeot ÖTV indirimi ne kadar?

Peugeot SUV 3008
Peugeot SUV 3008

1.6 litre ve altında motora sahip araçların %45 ve %50'lik ÖTV oranları 15'er puanla sırasıyla %30 ve %35'e inerken ticarilerde KDV miktarı %18'den %1'e indi. ÖTV ve KDV indirimlerinde ilk hamle Peugeot’dan geldi. Kararın Resmi Gazate’de yayınlanmasının ardından kolları sıvayan Fransız otomotiv devi Peugeot, tüm yeni modellerine 21.000 TL’ye varan indirim yaptı. ÖTV ve KDV indirimi sonrası yeni Peugeot modellerinin fiyatlarını sizler için derledik.

TV ve KDV indirimlerinde ilk hamle Peugeot’dan geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Vergi Denetim Toplantısı'nda duyurduğu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarındaki değişiklikler, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Otomotiv pazarında canlılık arttı

Kasım ayında otomobil sektörüne uygulanan ÖTV indirimi satışlara olumlu yansırken, daha fazla araç satmayan isteyen markalar da yılın son kampanyalarını duyurdu. Yıl sonuna kadar ellerindeki araçları bitirmeyi hedefleyen otomobil markaları, ÖTV indirimine ek olarak yüzde sıfır faiz gibi çeşitli finansman seçenekleri sunuyor.

  • Otomobil sektörüne uygulanan ÖTV indirimi, pazarda canlılık yarattı. Yılın bitmesine iki ay kala gelen düzenlemenin zor günler yaşayan sektörde stokları eritmeye katkı sağlayacağı belirtiliyor. Gelişmelerin ardından satışlarını ivmelendirmek isteyen markalardan ise ardı adına kampanya haberleri geliyor. Ekim ayında pazarın yüzde 76.5 daralmasını ardından, şimdi sektörde olumlu bir hava hakim. Yetkililer, yıl sonunun 600 ile 650 bin adet arasında kapanabileceğini belirtiyor.

1 Kasım itibarıyla ÖTV ve KDV indirimi üreticilerin fiyatlarına yansıtılmaya başlandı. 1.6 litre ve altında motora sahip araçların %45 ve %50'lik ÖTV oranları 15'er puanla sırasıyla %30 ve %35'e inerken ticarilerde KDV miktarı %18'den %1'e indi.

Ülkemizde birçok farklı modeliyle iyi satış miktarları yakalayan Fransız üretici Peugeot da bu doğrultuda araçlarının hemen hemen tümüne %10 civarında bir genel indirim uyguladı.

İndirimlerde ilk hamle Peugeot’dan geldi

TV ve KDV indirimlerinde ilk hamle Peugeot’dan geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Vergi Denetim Toplantısı'nda duyurduğu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarındaki değişiklikler, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV ve KDV indirimlerini Peugeot, anında fiyat listesine yansıttı ve yeni indirimli fiyat listesini resmi sitesinde yayınladı. Bununla birlikte indirimler sıfır otomobil fiyatlarının haricinde ikinci el araç fiyatlarının da aşağıya gelmesine neden oldu.

İşte ÖTV indirimi sonrası Peugeot fiyatları

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >