Polonyalı gezgini ‘Diriliş Ertuğrul’ oyuncusu sandılar

Polonya'dan atlarıyla çıkıp Kudüs'e ​giden Kristian Bergier
Polonya'dan atlarıyla çıkıp Kudüs'e ​giden Kristian Bergier

Polonya'dan atlarıyla çıkıp Kudüs'e giden Kristian Bergier adlı şahıs gezisinin 9. ayında konakladığı Adıyaman'da şaşırtıcı bir ilgiyle karşılaştı.

Polanya’dan 9 ay önce atlarıyla yolan çıkan Kristian Bergier’in Adıyaman’da mola verdiği esnada refüje bıraktığı atlar ve üzerindeki yükleri gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Hristiyan Katolik olan ve Kudüs’e gitmek için 9 ay önce atlarıyla Polonya’dan yola çıkan Kristian Bergier, Adıyaman kent merkezine ulaştı. Adıyaman’da mola veren Kristian Bergier atlarını çimlerle kaplı refüje bıraktı.
Atatürk Bulvarı üzerinden geçen sürücü ve vatandaşlar refüjde otlayan ve üzerindeki yük olan atları polise ihbar etti.

İki adet İngiliz cinsi atın üzerindeki yük nedeniyle ihbar edilen yere gelen polis ekipleri konuyu araştırırken, Kristian Bergier atların yanına geldi.
Kristian Bergier’e vatandaşlar yakın ilgi gösterdi. Bazı kişiler birlikte fotoğraf çektirirken, bazı kişiler ise atlarla fotoğraf çektirdi.
Uzun saçlı ve sakallı olan Kristian Bergier’i atlarıyla birlikte gören çocuklar, “Diriliş Ertuğrul” dizi filminin çekildiğini sandı. Çocuklar “Sen Dirilişi mi çekiyorsun?” diye sordu.


Adıyaman’dan Kahta, Menzil, Nisisibi Köprüsü ve Diyarbakır’a gidecek olan Kristian Bergier, Polonya’dan Kudüs’e gitmek için yola çıktığını belirterek, Türklerin konuksever olduğunu ve Müslümanların çok güzel insanlar olduğunu kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >