Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuzey Kore’de Kim’le görüştü

Daha önceden kamuoyuna duyurulmayan görüşme Paekhwawon Devlet Konukevi'nde yapıldı.
Daha önceden kamuoyuna duyurulmayan görüşme Paekhwawon Devlet Konukevi'nde yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi ziyaret için gittiği Pyongyang'da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile bir araya geldi. Daha önceden kamuoyuna duyurulmayan görüşme Paekhwawon Devlet Konukevi'nde yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi ziyaret için gittiği Pyongyang'da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile buluştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, görüşme sırasında Rusya'nın Kuzey ve Güney Kore arasındaki anlaşmaların hayata geçirilmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Lavrov şunları kaydetti:

  • "Rusya Devlet Başkanı (Vladimir Putin) ve biz, Güney Kore lideriyle imzaladığınız Panmunjom deklarasyonunu olumlu bulduk. Bunun hayata geçirilmesini sağlamak için her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Üstelik bu belgede Rusya'nın katılımıyla gerçekleştirilmesi beklenen demiryolu projeleri de yer alıyor"

Kim’e Rusya daveti

Lavrov, Kim'i Rusya'da davet ederek "Rusya'ya gelin, sizi ağırlamaktan çok memnun olacağız" diye konuştu.

Görüşme daha önceden kamuoyuna duyurulmadı.
Görüşme daha önceden kamuoyuna duyurulmadı.

Öte yandan Rus basınında yer alan haberlere göre Lavrov, Kim ile görüşen ilk Rusya vatandaşı oldu. Bazı Rusya vatandaşlarının Kim Jong-un'u daha önce gördüğü ancak Lavrov'un Kuzey Kore lideriyle resmi görüşme yapan ilk Rusya vatandaşı olduğu ifade edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >