Rusya'da 8 yaşındaki çocuk, kumbarası, ansiklopedileriyle dünya turuna çıktı

Arşiv
Arşiv

Rusya'nın güneyindeki Astrahan kentinde 8 yaşındaki bir çocuk yanına en sevdiği ansiklopedileri, oyuncağını, kumbarasındaki paralarını ve bir muz alıp dünya turuna çıkmak için evden kaçtı. Ailesine bir not bırakan çocuk, birkaç saat sonra bulundu. Bir dil okulu çocuğa 1 yıl boyunca ücretsiz İngilizce kursu sözü verdi.

Rusya'nın Astrahan kentinde ismi açıklanmayan bir çocuk, ansiklopedi okuduktan sonra dünya turuna çıkmaya karar verdi. 8 yaşındaki çocuk annesine "Anne, ben dünya turuna çıkıyorum, öpüyorum" notunu bıraktıktan sonra, sırt çantasına en sevdiği ansiklopedileri, oyuncağını, paralarını ve bir muz alıp yola koyuldu.

  • Annenin çocuğunun kayıp olduğuna dair polise haber vermesinin ardından arama grupları kuruldu. Minik seyyah, birkaç saat sonra polis tarafından yolda dinlenirken bulundu ve ailesine teslim edildi. Bir dil okulu çocuğa 1 yıl boyunca ücretsiz İngilizce kursu sözü verdi.

Üç kez minibüse binmiş

Polisten gelen açıklamaya göre, yolun bir kısmını üç minibüsle giden çocuk, daha sonra da yaya olarak devam etmeye karar vermişti.

Adı açıklanmayan çocuğun bulunma haberi, sosyal medyada en çok paylaşılan mesajlardan biri oldu. Bir Twitter kullanıcısı, "Ben kentte her gün işe gidip gelmekten sızlanırken, 8 yaşındaki bir çocuk, yaya olarak dünya turuna çıkıyor" dedi. Bir başkası "Astrahan'ı terk etme azmini saygıyla karşılıyorum" diye esprisi yaptı.

 Evden kaçan sekiz yaşındaki çocuk yanına oyuncağını, kumbarasını, ansiklopedisini ve muzunu aldı.
Evden kaçan sekiz yaşındaki çocuk yanına oyuncağını, kumbarasını, ansiklopedisini ve muzunu aldı.

Sosyal medyada birçok kişi çocukluklarındaki kendi "dünya turu" maceralarını paylaştı.

Bir kullanıcı, "Çocukken ben de benzer bir not bırakmıştım. Dünya turuna çıkmadan önce güç toplamak için biraz uzandım. Ama uyuyakalmışım. Sonra da beni salmadılar" dedi.

Başka bir Twitter kullanıcısı ise,"Büyükannem, dünya turum için sakladığım yiyecekleri yakaladığı için bir yere gidemedim" diye yazdı.

Sosyal medyada çocuğa, tek başına çıktığı zorlu kutup yolculuklarıyla bilinen ve son macerasında Güney Okyanusu'nda 4 ay kürek çeken ünlü kaşif Fyodr Konyukhov'a atıfla "Yeni Konyukhov" adı takıldı.

'Büyüyünce dünya turunun işe gidip gelmekten ibaret olduğunu anlayacak'

Bazı yorumlarda ise, yoksulluk nedeniyle birçok Rus vatandaşı için dünya turunun bir hayalden ibaret olduğu, Rusların çoğunun başka bir ülkeye dahi gidemediği kaydedildi. Bir Twitter kullanıcısı, "Çocuk, büyüyünce, dünya turunun işe gidip gelmekten ibaret olduğunu anlayacak" dedi.

Benzer olay Avustralya'da da yaşanmıştı

2018'de 12 yaşındaki bir çocuk evden kaçarak Avustralya'dan Endonezya'nın Bali Adası'na gitmişti. Anne-babasının kredi kartını kullanarak bir tatil köyünde dört gün geçiren çocuk Endonezya polisi tarafından bulunarak evine gönderilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >