Rusya'dan turizmcilere müjdeli haber geldi

Rus hükümeti, uçak krizinin ardından getirilen, Türkiye ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırdı.

Rusya Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Dimitri Medvedev, Türkiye'ye yönelik charter uçuşları serbest bırakan kararnameyi imzaladı.

Açıklamada, Türkiye'ye charter uçuş gerçekleştirecek havayolu şirketlerinin seferlerde güvenliği sağlamak amacıyla ilave tedbirler alması tavsiye edildi.

Uçak krizinden sonra yasak gelmişti

Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini belirtmişti.

Charter uçuş nedir?

Charter uçuş seyahat acentesinin uçağı kiralayarak sefer yapması anlamına gelir. Genelde seferler tarifeli uçuşlara göre daha ucuz olduğu için ucuz uçak anlamına da gelir. Charter demek aslında özel sefer demektir.

Seyahat acenteleri özellikle tatil döneminin yoğun olduğu zamanlarda uçak kiralayarak charter seferi oluşturabilir. Bu uçuşlar 1 aydan fazla sürmez ve 2 uçuş noktasından başka yere de yapılmaz. Genelde tarifeli seferlerin yoğun olduğu dönemlerde tercih edilir.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >