Rusya'nın beyin yakan Türkiye yasakları

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının ardından, Rusya'dan Türkiye'ye gelen tuhaf teklifler.

24 Kasım da, Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı, Türk F-16 pilotlarımızın 10 uyarısından sonra düşürülmüştü. Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının ardından, Rusya'dan Türkiye'ye karşı birçok teklif ve yaptırımlar geldi. Türk iş adamlarını bile sınır dışı eden Rusya'dan keşke doğalgazımızı kesseydi dedirten 10 tuhaf yaptırım.


TRANSFER YASAĞI
Rusya Spor Bakanı ve Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, yeni yıldan sonra Türkiye'den futbolcu transferine izin verilmeyeceğini söyledi. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi spor camiasını da vurdu. Rusya Spor Bakanı ve Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, 2016 Ocak ayının ardından Türkiye'den futbolcu transferine izin verilmeyeceğini ifade etti. Bundan önce de Rus takımlarının Türkiye kamplarını iptal edilmişti.
TRANSFER YASAĞI Rusya Spor Bakanı ve Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, yeni yıldan sonra Türkiye'den futbolcu transferine izin verilmeyeceğini söyledi. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi spor camiasını da vurdu. Rusya Spor Bakanı ve Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, 2016 Ocak ayının ardından Türkiye'den futbolcu transferine izin verilmeyeceğini ifade etti. Bundan önce de Rus takımlarının Türkiye kamplarını iptal edilmişti.
TÜRKLERE İŞ YOK!
1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının, Rusya'da işe alınmasına yasak getiriliyor. 31 Aralık 2015 tarihine kadar işveren ile imzalanmış sözleşmesi bulunanlar Türk işçiler çalışmaya devam edebilecek.
TÜRKLERE İŞ YOK! 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının, Rusya'da işe alınmasına yasak getiriliyor. 31 Aralık 2015 tarihine kadar işveren ile imzalanmış sözleşmesi bulunanlar Türk işçiler çalışmaya devam edebilecek.
ARAÇLARA SIKI KONTROL
Rusya'ya taşımacılık yapan araçlar, sıkı kontrol ve denetim altına alınacak. Ayrıca Rusya tur operatörlerinden Türkiye'ye tur satmaktan kaçınmaları isteniyor.
ARAÇLARA SIKI KONTROL Rusya'ya taşımacılık yapan araçlar, sıkı kontrol ve denetim altına alınacak. Ayrıca Rusya tur operatörlerinden Türkiye'ye tur satmaktan kaçınmaları isteniyor.
“DOSTÇA AYASOFYA'YI İSİTİYORUZ”
Uçağın sınırda düşürülmesinden iki gün sonra Rus Parlamentosu alt kanadı Duma'nun komünist Partisi Milletvekili Sergey Gavrilov, açıklama yaparak Ayasofya'yı istedi. Gavrilov açıklamasında “ Ayasofya'nın Ortodoks Kilisesi'ne teslim edilmesi için Türkiye'den dostça bir adım bekliyoruz. Rusya, maddi olarak katılımda bulunmaya ve tüm kiliselerin kabul ettiği Hıristiyan anıtın restorasyonu konusunda en iyi bilim adamlarını görevlendirmeye hazırdır. Bu adım İslam ve Türkiye'nin üst düzeydeki politikasının iyi niyet göstermesine yardımcı olacaktır”
“DOSTÇA AYASOFYA'YI İSİTİYORUZ” Uçağın sınırda düşürülmesinden iki gün sonra Rus Parlamentosu alt kanadı Duma'nun komünist Partisi Milletvekili Sergey Gavrilov, açıklama yaparak Ayasofya'yı istedi. Gavrilov açıklamasında “ Ayasofya'nın Ortodoks Kilisesi'ne teslim edilmesi için Türkiye'den dostça bir adım bekliyoruz. Rusya, maddi olarak katılımda bulunmaya ve tüm kiliselerin kabul ettiği Hıristiyan anıtın restorasyonu konusunda en iyi bilim adamlarını görevlendirmeye hazırdır. Bu adım İslam ve Türkiye'nin üst düzeydeki politikasının iyi niyet göstermesine yardımcı olacaktır”
ÖĞRENCİ DEĞİŞİKLİĞİ DURDURULDU
Eğitim Bakanlığı “Rusya'da 123 yükseköğretim kurumunda 1030 Türk öğrencinin, Türkiye'de ise 100'den daha az Rus öğrencinin olduğunu söyleyerek iki ülke arasındaki öğrenci değişikliğinin sonlandırılacağını belirtti.
ÖĞRENCİ DEĞİŞİKLİĞİ DURDURULDU Eğitim Bakanlığı “Rusya'da 123 yükseköğretim kurumunda 1030 Türk öğrencinin, Türkiye'de ise 100'den daha az Rus öğrencinin olduğunu söyleyerek iki ülke arasındaki öğrenci değişikliğinin sonlandırılacağını belirtti.
HİNDİ TURKEY DEMEKMİŞ YASAKLAYIN!
İngilizce Türkiye ile aynı anlama gelen hindi etinin yasaklanmasını istedi.
HİNDİ TURKEY DEMEKMİŞ YASAKLAYIN! İngilizce Türkiye ile aynı anlama gelen hindi etinin yasaklanmasını istedi.
ÜNİVERSİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ BİTTİ
Rusya bilimsel konularda da Türkiye'ye yaptırımlar uygulayarak, 44 Rusya üniversitesinin Türk üniversiteleriyle işbirliğini durduracak tasarıyı imzaladı.
ÜNİVERSİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ BİTTİ Rusya bilimsel konularda da Türkiye'ye yaptırımlar uygulayarak, 44 Rusya üniversitesinin Türk üniversiteleriyle işbirliğini durduracak tasarıyı imzaladı.
İSMİNİ DEĞİŞTİRİP İÇECEKLER
Gerasimov son olarak Türk kahvesine de başka bir ad bulunması teklifinde bulundu.
İSMİNİ DEĞİŞTİRİP İÇECEKLER Gerasimov son olarak Türk kahvesine de başka bir ad bulunması teklifinde bulundu.
MEYVE SEBZE ALIMINDA İHTİYAÇ VAR AMA KAFALAR KARIŞIK
Krizin çıkmasının ardından Rusya, sebze-meyve gemilerini denizde beklemiş ardından stoğu bitince yasağı kaldırıp 100 bin ton sebze-meyveyi almaya başlamıştı. İhtiyacı olduğu halde gıda gemilerine yasak koyan Rusya ne yapacağını şaşırıp Türkiye'ye yine ambargo başlattı. Türkiye'den giden meyve ve sebzeye yönelik ithalat yasağı kararını açıklayan ve bu kararı enflasyon endişesi nedeniyle birkaç hafta sonra uygulamaya başlayacağını bildiren Rusya hükümetinin, son olarak gemilerde bekletilen sebze ve meyveleri almaya başladı.
MEYVE SEBZE ALIMINDA İHTİYAÇ VAR AMA KAFALAR KARIŞIK Krizin çıkmasının ardından Rusya, sebze-meyve gemilerini denizde beklemiş ardından stoğu bitince yasağı kaldırıp 100 bin ton sebze-meyveyi almaya başlamıştı. İhtiyacı olduğu halde gıda gemilerine yasak koyan Rusya ne yapacağını şaşırıp Türkiye'ye yine ambargo başlattı. Türkiye'den giden meyve ve sebzeye yönelik ithalat yasağı kararını açıklayan ve bu kararı enflasyon endişesi nedeniyle birkaç hafta sonra uygulamaya başlayacağını bildiren Rusya hükümetinin, son olarak gemilerde bekletilen sebze ve meyveleri almaya başladı.
UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI
İki ülke arasında sefer sayısı uçuşlar dışındaki (charter) seferlerinin tamamı askıya alınıyor.
UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI İki ülke arasında sefer sayısı uçuşlar dışındaki (charter) seferlerinin tamamı askıya alınıyor.
VİZE ÖNLEMİ
Rusya ile Türkiye arasında 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vizesiz seyahat uygulaması askıya alınacak. Rusya milli güvenliğini koruma altına almak için Karadeniz ve Azak denizindeki tüm limanlarda güvenliğin arttırıyor.
VİZE ÖNLEMİ Rusya ile Türkiye arasında 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vizesiz seyahat uygulaması askıya alınacak. Rusya milli güvenliğini koruma altına almak için Karadeniz ve Azak denizindeki tüm limanlarda güvenliğin arttırıyor.
MUHTEŞEM YÜZYIL YASAĞI
Moskova şehir meclisi üyesi Yevgeniy Gerasimov'un izlenmeye değer değil diyerek Muhteşem Yüzyıl'ın yasaklanmasını istedi.
MUHTEŞEM YÜZYIL YASAĞI Moskova şehir meclisi üyesi Yevgeniy Gerasimov'un izlenmeye değer değil diyerek Muhteşem Yüzyıl'ın yasaklanmasını istedi.
TARKAN HAYRANLARI BU HABERE ÇOK ÜZELECEK
Rusya'nın tuhaf tekliflerinden birisi de Gerasimov'un Tarkan'ın şarkılarının da yasaklanmasını istemesi.
TARKAN HAYRANLARI BU HABERE ÇOK ÜZELECEK Rusya'nın tuhaf tekliflerinden birisi de Gerasimov'un Tarkan'ın şarkılarının da yasaklanmasını istemesi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >