Sevdikleri işi yaparak henüz 30'lu yaşlarında 1 milyon dolar kazanan kişilerden ilham verici öneriler

Sevdikleri işi yaparak 30'lu yaşlarında milyoner olan kişilerden ilham verici öneriler
Sevdikleri işi yaparak 30'lu yaşlarında milyoner olan kişilerden ilham verici öneriler

Henüz 30'lu yaşlarında milyon dolar kazanan 4 başarılı insanın ilham veren hikayelerine hep birlikte göz atalım.

Milenyumdan önce doğan, bir diğer deyişle ‘Y’ kuşağı bugünlerde 30’lu yaşlarını yaşamakla meşgulken, ‘Y’ kuşağına ilham kaynağı olabilecek ve yılda 1 milyon dolardan fazla para kazanmayı başaran 4 kişiyle tanışmaya ne dersiniz?

Melyssa Griffin: Ölçeklendirerek 1 milyon dolara ulaştı
5 yıl önce Japonya’da İngilizce öğretmeni olarak hayatına devam eden Melyssa Griffin henüz 27 yaşında olmasına rağmen 1 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Griffin, küçük bir blok ile başladı para kazanma macerasına, İnternet üzerinden taşınabilir cihazlarda tüketilecek içerikler hazırlayan Melyssa Griffin, daha sonrasında profesyonel bir blogger olarak eğitim vermeye başladı. 

  
Los Angeles’ta yaşayan Griffin, "profesyonel" blogcuların içerikleriyle para kazanmaya başladıklarını görünce blogunu bir işletmeye dönüştürmek istedi. Müşteriler için dijital baskılar yaptı. Dijital baskıdan beklediğini bulamayan Griffin, 2015'te grafik tasarım müşterileriyle çalışmayı bıraktı ve tüm enerjisini blogunu büyütmeye ve çevrimiçi kurslar oluşturmak için harcamaya başladı. Herkese ilham olacak baş döndürücü bir başarıyla, ilk ayda 25.000 dolar kazandı. Şuan kazandığı ücret 1 milyon doların üzerinde.
Melyssa Griffin: Ölçeklendirerek 1 milyon dolara ulaştı 5 yıl önce Japonya’da İngilizce öğretmeni olarak hayatına devam eden Melyssa Griffin henüz 27 yaşında olmasına rağmen 1 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Griffin, küçük bir blok ile başladı para kazanma macerasına, İnternet üzerinden taşınabilir cihazlarda tüketilecek içerikler hazırlayan Melyssa Griffin, daha sonrasında profesyonel bir blogger olarak eğitim vermeye başladı. Los Angeles’ta yaşayan Griffin, "profesyonel" blogcuların içerikleriyle para kazanmaya başladıklarını görünce blogunu bir işletmeye dönüştürmek istedi. Müşteriler için dijital baskılar yaptı. Dijital baskıdan beklediğini bulamayan Griffin, 2015'te grafik tasarım müşterileriyle çalışmayı bıraktı ve tüm enerjisini blogunu büyütmeye ve çevrimiçi kurslar oluşturmak için harcamaya başladı. Herkese ilham olacak baş döndürücü bir başarıyla, ilk ayda 25.000 dolar kazandı. Şuan kazandığı ücret 1 milyon doların üzerinde.
Bryan Kuderna: Aileyle yaşayıp ve erken yatırım yaparak 1 milyon dolara ulaştı
Bryan Kuderna'nın 30 yaşına kadar 1 milyon dolar kazanmasının yanı sıra, başkalarının da aynı şeyi yapmasına yardımcı olmak için hayatının büyük bir bölümünü bu yolda harcıyor. Bryan, Shrewsbury'de bulunan, Sertifikalı Finansal Planlayıcı olarak çalışmakta ve ayrıca bilgisini Millennial Millionaire adlı kitabında paylaşıyor. Kuderna, "1 milyon dolar kazanmak ya da başka bir sayısal hedef yapmak asla benim hırsım olmadı, sadece günlük süreçlerimin bir ürünü oldu" diyor. Bryan'ın tam zamanlı işi, kendi işini Sertifikalı Finansal Planlayıcı olarak sürdürüyor. 

  
Kolejden mezun olduktan sonra, Kuderna çalışmaya başladı ve ABD’de emeklilik çeşitlerinden 401K'e yatırım yapmaya başladı. Ayrıca 25 yaşına kadar anne ve babasıyla birlikte yaşadı ve bu da gelirinin çoğunu bazı gayrimenkullere yatırmasına yardımcı oldu.
Bryan Kuderna: Aileyle yaşayıp ve erken yatırım yaparak 1 milyon dolara ulaştı Bryan Kuderna'nın 30 yaşına kadar 1 milyon dolar kazanmasının yanı sıra, başkalarının da aynı şeyi yapmasına yardımcı olmak için hayatının büyük bir bölümünü bu yolda harcıyor. Bryan, Shrewsbury'de bulunan, Sertifikalı Finansal Planlayıcı olarak çalışmakta ve ayrıca bilgisini Millennial Millionaire adlı kitabında paylaşıyor. Kuderna, "1 milyon dolar kazanmak ya da başka bir sayısal hedef yapmak asla benim hırsım olmadı, sadece günlük süreçlerimin bir ürünü oldu" diyor. Bryan'ın tam zamanlı işi, kendi işini Sertifikalı Finansal Planlayıcı olarak sürdürüyor. Kolejden mezun olduktan sonra, Kuderna çalışmaya başladı ve ABD’de emeklilik çeşitlerinden 401K'e yatırım yapmaya başladı. Ayrıca 25 yaşına kadar anne ve babasıyla birlikte yaşadı ve bu da gelirinin çoğunu bazı gayrimenkullere yatırmasına yardımcı oldu.
 Michelle Schroeder-Gardner: Ülkeleri gezerek 1 milyon dolar kazanca ulaştılar
Ülkeleri gezerek her yıl 1 milyon dolar kazanmak sizce de çok eğlenceli değil mi? Michelle Schroeder-Gardner bu örneği hayata geçirmeyi başaran bir çift. 

  
Başlangıçta sadece boş zamanlarında blogunda çalışmak ve 40 bin dolarlık öğrenci kredi borcunu ödemek için yola çıkan çift, bloklarıyla sadece boş zamanlarında ilgileniyordu. Bir hobi olarak başlayan bu macera, 27 yaşlarına geldiklerinde tam teşekküllü bir işletmeye dönüştü ve 1 milyon dolardan fazla gelir elde ettiler.
Michelle Schroeder-Gardner: Ülkeleri gezerek 1 milyon dolar kazanca ulaştılar Ülkeleri gezerek her yıl 1 milyon dolar kazanmak sizce de çok eğlenceli değil mi? Michelle Schroeder-Gardner bu örneği hayata geçirmeyi başaran bir çift. Başlangıçta sadece boş zamanlarında blogunda çalışmak ve 40 bin dolarlık öğrenci kredi borcunu ödemek için yola çıkan çift, bloklarıyla sadece boş zamanlarında ilgileniyordu. Bir hobi olarak başlayan bu macera, 27 yaşlarına geldiklerinde tam teşekküllü bir işletmeye dönüştü ve 1 milyon dolardan fazla gelir elde ettiler.
Kristy Shen: İhtiyacı olan evi almadı ve 1 milyon dolar kazandı
Kanada’da yaşayan Kristy Shen en genç "emekli" olduğu açıkladığında henüz 31 yaşındaydı. 1 milyon dolar ulaşan Shen, eşiyle birlikte, günlerinin çoğunu dünyayı dolaşarak, para kazanma hikayelerinin belgeselini çekerek kazanıyor. 

  
1 milyon dolar kazanmanın başarısı için en büyük sırrı ev almamak

  
Shen: “Bir ev satın almanın herkesin yaptığı bir şey olduğuna inanıyorum, bakım, konut ve konut masrafları, emlak vergileri gibi bir eve sahip olmanın tüm maliyetlerini düşündüğümde, bir ev sahibi olmanın daha zengin hale getirmek yerine daha fakir hale getirdiklerini düşünüyorum.” Diyor.

  
Bir evin peşinatını ödemek için para biriktirmeye başlamıştı ama daha sonra mülk sahibi olma maliyetine daha yakından bakmaya başladığında konut almaktan vazgeçti. Tasarruflarını düşük maliyetli endeks fonlarına ve borsada işlem gören fonlara (ETF'ler) yönlendirdi.
Kristy Shen: İhtiyacı olan evi almadı ve 1 milyon dolar kazandı Kanada’da yaşayan Kristy Shen en genç "emekli" olduğu açıkladığında henüz 31 yaşındaydı. 1 milyon dolar ulaşan Shen, eşiyle birlikte, günlerinin çoğunu dünyayı dolaşarak, para kazanma hikayelerinin belgeselini çekerek kazanıyor. 1 milyon dolar kazanmanın başarısı için en büyük sırrı ev almamak Shen: “Bir ev satın almanın herkesin yaptığı bir şey olduğuna inanıyorum, bakım, konut ve konut masrafları, emlak vergileri gibi bir eve sahip olmanın tüm maliyetlerini düşündüğümde, bir ev sahibi olmanın daha zengin hale getirmek yerine daha fakir hale getirdiklerini düşünüyorum.” Diyor. Bir evin peşinatını ödemek için para biriktirmeye başlamıştı ama daha sonra mülk sahibi olma maliyetine daha yakından bakmaya başladığında konut almaktan vazgeçti. Tasarruflarını düşük maliyetli endeks fonlarına ve borsada işlem gören fonlara (ETF'ler) yönlendirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >