Sri Lanka'da 3 kilise ve 3 otelde eş zamanlı terör saldırısı: 207 kişi hayatını kaybetti

Sri Lanka'da Paskalya'da kilise ve otellere saldırı gerçekleşti.
Sri Lanka'da Paskalya'da kilise ve otellere saldırı gerçekleşti.

Sri Lanka'da 3 kilise ve 3 otelde eş zamanlı patlama meydana geldi. Patlamalarda 207 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı. Terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında 2 de Türk vatandaşının olduğu belirtildi. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da 3 kilise ve 3 otelde eş zamanlı terör saldırısı meydana geldi.Ülkede eş zamanlı patlamaların gerçekleştiği bildirildi. Patlamalarda en az 207 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı. Saldırı da 2 Türk vatandaşı da yaşamını yitirdi. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

  • Patlamalar yerel saatle 8: 45'te Kolombo'daki St. Anthony Kilisesi ve başkentin dışındaki Katolik çoğunluk kasabası olan Negombo'daki St. Sebastian Kilisesi'nde meydana geldi. Doğu yakasında Batticaloa'daki Siyon Kilisesi de hedef alındı.

Polis, yaklaşık aynı zamanda, Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury beş yıldızlı otellerinin de vurulduğunu doğruladı. Tüm saldırılar koordine edilmiş gibi görünüyor.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken hastane kaynakları ölü sayısının artabileceğinden endişeleniyor.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe güvenlik kurulunu acil toplanmaya çağırdı. Emniyet birimleri patlamaların ardından bu bölgeleri kordon altına aldı.

Sosyal medyada paylama sonrası paylaşılan görüntülerde korkunç saldırının etkileri görünüyor.

Sri Lanka'daki kanlı saldırılara Türkiye'den sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sri Lanka'da kilise ve otellere yapılan terör saldırılarını lanetledi.

Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

  • "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm #SriLanka halkına şahsım ve Milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >