Tartışmalara neden olmuştu: Göreme'deki otel inşaatının yıkımına başlandı

Göreme'deki otel inşaatı için yıkım kararı çıkarıldı.
Göreme'deki otel inşaatı için yıkım kararı çıkarıldı.

Nevşehir'in Göreme ilçesinde peribacalarının olduğu alanda başlatılan otel inşaatı tartışmalara neden olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, otel inşaatının yıkımına başlanıldığı açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Göreme'deki otel inşaatı hakkında yıkım kararı alındığı ve yıkıma başlandığı bildirildi.

Basına yansımasının ardından tepkiler çığ gibi geldi

Nevşehir'in Göreme beldesinde otel inşaatı yapıldığına ilişkin haberlerin basına yansımasının ardından, inşaatın dün durdurulduğu hatırlatıldı.

Yıkım sabah saatlerinde başladı.
Yıkım sabah saatlerinde başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kültür ve medeniyetler beşiği Türkiye'nin zenginliklerini korumak için derin hassasiyet ve tavizsiz tutum gösterdiği belirtilen açıklamada, bu tutumun Kültür ve Turizm Bakanlığınca sarsılmaz bir ilke olarak kabul edildiği vurgulandı.

"Yıkıma başlandı"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımızın peri bacalarının bulunduğu bölgede, kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı verdiği talimatlar doğrultusunda Göreme beldesinde 2 pafta 9423 parselde yapıldığı belirlenen inşaat hakkında yıkım kararı alınmış ve yıkıma başlanmıştır.

İnşaat, basına yansıdıktan sonra tepkiye neden olmuştu.
İnşaat, basına yansıdıktan sonra tepkiye neden olmuştu.

Ayrıca Bakanlığımız tarafından kurulan komisyonla Kapadokya bölgesinde çok hızlı bir şekilde incelemeler yapılacak ve tespit edilen kaçak ya da çarpık yapılarla ilgili kararlar aynı hızla alınarak uygulamaya konacaktır."

Ne olmuştu?

Türkiye'nin doğal güzellikleriyle öne çıkan turizm bölgelerinden Kapadokya'nın önemli merkezlerinden Göreme beldesinde, geçen ay yapımına başlanan bir inşaat, peribacalarının bulunduğu bölgede olması nedeniyle tepki çekti.

Bölgenin imara 1998 yılında açıldığı öğrenildi.
Bölgenin imara 1998 yılında açıldığı öğrenildi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yaptığı açıklamada, tartışmalara neden olan inşaat alanının 1998 yılında imara açıldığını, belde yerleşimi içinde bulunan peribacalarına zarar verilmemesi koşuluyla bina yapımı için gerekli ruhsatın verildiğini belirtmişti.

İnşaat durdurulmuştu

Göreme beldesinde, peribacalarının bitişiğindeki otel inşaatı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durdurulduğu açıklanmıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >