Taş devrinden kalma köy ziyaretçi akınına uğruyor

İskoçya'daki çiftçiler tarafından tesadüf eseri bulunan köy turistlerin ziyaretçi akınına uğruyor.
İskoçya'daki çiftçiler tarafından tesadüf eseri bulunan köy turistlerin ziyaretçi akınına uğruyor.

1850'li yıllarda çıkan fırtına sonrası İskoçya'daki çiftçiler tarafından tesadüf eseri bulunan köy turistlerin ziyaretçi akınına uğruyor. İşte taş devrinden kalma köyden eşsiz görüntüler...

İskoçya’nın kuzeyindeki Orkney takımadalarındaki Brodgar çiftliğinde 2003’te bazı yontulmuş kayalara rastlanmış, bunların çok eski olduğu tespit edilmişti. Arkeolog Nick Card bu bulguların tarih öncesi döneme ait çarpıcı bilgiler içerdiğini ifade ediyor.

İskoçya’dan 30 mil uzaklıktaki ana adada bir tepenin üzerinde Brodgar Halkası adı verilen halka şeklinde dikili taşlar bulundu. Bu taşlar 4500 yıl önce, İngiltere’deki Stonehenge ile aynı dönemde dikilmişti. Çok yakınında bulunan Stenness Taşları ise ondan 200 yıl öncesine aitti. Yine az ötede Barnhouse Yerleşkeleri, 5100 yıl öncesine ait bir köyün kalıntıları bulunuyor. Bulunan bu kalıntılar, turistleri kendine çekiyor.

Orkney adasındaki Skara Brae, Taş Devri'ne ait Avrupa'da bulunan ve en iyi korunmuş yerleşim yerlerinden biri olarak dikkati çekiyor, ziyaretçi akınına uğruyor.

İşte taş devri döneminden kalma köyden eşsiz görüntüler..

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >